Museum

Museum

Het is de eeuwwisseling van de 20e eeuw, de gouden eeuw van musea. Naarmate de belangstelling voor en de toegankelijkheid van musea exponentieel groeide, ondergingen veel instellingen een intense periode van expansie op zowel intellectueel als fysiek niveau, op zoek naar groei van hun collecties voor winst en wetenschap.

Je speelt als curator van zo'n museum en het is jouw taak om de grootste, meest samenhangende collectie op te bouwen die je kunt in dit spel van verzamelen en ruilen met meer dan 300 individuele illustraties van Vincent Dutrait en authentieke architectonische feiten. Maar het is geen eenvoudige taak!

Elke speler in het museum heeft een kleine verzameling relikwieën om ze op gang te helpen, waarna ze ontdekkingsreizigers de wereld rond moeten sturen om anderen te ontdekken. Deze relikwieën hebben elk een waarde die ofwel de kosten is om ze aan je museum toe te voegen, ofwel hoeveel ze bijdragen aan het toevoegen van andere relikwieën aan je museum. 'Bestede' relikwieën worden aan je reserve toegevoegd. U kunt ze eruit halen door ze in te ruilen voor een gelijk aantal artikelen; uw tegenstanders hebben echter ook toegang tot uw reserve!

Tijdens het spel moet je verschillende verzamelingen samenstellen. Deze kunnen afkomstig zijn uit verschillende categorieën (oorlog, landbouw, architectuur, enz.) Of periodes (het oude Egypte, Rome, Azteken, enz.). Patron-kaarten geven je bonuskaarten voor het verzamelen van bepaalde verzamelingen. Met Explorer-kaarten kun je beroemde archeologen inhuren om bonussen aan je museum toe te kennen en evenementkaarten bieden je een aantal spelveranderende omstandigheden waar je omheen moet werken, gebaseerd op historische gebeurtenissen!

Al deze verschillende elementen maken het samenstellen van je collectie tot een interessante en soms lastige ervaring! Aan het einde van het spel worden punten gescoord op basis van verzamelingen en hun waarde en de speler met de meeste punten wint!

Uitbreidingen Museum