Muse

Muse

In de mythologie waren de Muzen negen godinnen die de kunsten en wetenschappen symboliseerden. Tegenwoordig is een muze een persoon die dient als inspiratiebron voor een kunstenaar. Vaak praten filmmakers over een bepaalde acteur die een muze is - wat betekent dat de acteur een film inspireerde. Schrijvers, schilders, muzikanten en andere kunstenaars hebben muzen. In het spel Muse zal jij iets soortgelijks moeten doen om jou team naar de overwinning te brengen.

Partygame voor grote groepen

Muse is een gezelschapsspel dat geschikt is voor grote groepen. Leid je teamgenoten naar inspiratie met behulp van cryptische aanwijzingen en surrealistische beelden in Muse, een prachtig gezelschapsspel met meer dan honderd volledig geïllustreerde kaarten. Klinkt allemaal wat cryptisch, maar Muse is zeer toegankelijk en ook snel uit te leggen aan een grote groep.

Speel coöperatief bij lagere spelersaantallen, of verdeel de grotere groep in teams voor competitief spel met vier of meer aan tafel - het spel wordt hoe dan ook op dezelfde manier gespeeld! Als muse moet je creatief zijn om de juiste aanwijzing te geven binnen de beperkingen van de inspiratiekaart die je hebt gekregen, in de hoop je team naar hun meesterwerk te leiden. Als kunstenaars werk je naast elkaar om die aanwijzing te ontcijferen en het kunstwerk uit de line-up correct te kiezen.

Muse lijkt in dit opzicht wel wat op partygames als bijvoorbeeld Dixit, waarin je aan de hand van toffe en uniek geilliustreerde kaarten op basis van hints de juiste probeert te selecteren. Vind je een spel als Dixit tof maar heb je niet zo’n zin om nog een uitbreiding voor dat spel te kopen? Dan is Muse een erg leuk alternatief. Een klein puntje van kritiek op het spel is dat het soms wat lang duurt voordat een team de juiste kaart uitzoekt, maar dit hangt dus echt meer van de spelers die meedoen af dan het spel zelf. Je kan dan kiezen om een zandlopertje of een andere timer er naast te zetten als het vervelend wordt!

Daag je creativiteit uit, luister aandachtig en laat je Muse je naar je meesterwerk leiden!