Strategiespellen Fantasyspellen Deductievespellen Coöpspellen Familiespellen Kinderspellen Kaartspellen
Munchkin Smash Up

Munchkin Smash Up

Het "shufflebuilding" -spel Smash Up begint met een eenvoudig uitgangspunt: neem de twintig kaartspellen van twee facties, schud ze in een stapel van veertig kaarten en strijd om meer basen dan je tegenstanders! Elke factie brengt verschillende krachten en soms verschillende spelmechanismen in het spel, dus elke combinatie van facties zorgt voor een unieke speelervaring.

Tijdens het spelen zijn er basiskaarten (elk met hun eigen moeilijkheden en mogelijkheden) in het spel. Je probeert de meeste kracht van je handlangers op de basis te krijgen als de basis wordt vernield, want als dat gebeurt, scoort elke speler op de eerste, tweede en derde plaats punten.

Smash Up: Munchkin is een Munchkin-themaversie van Smash Up. Er zijn acht facties; Geestelijken, Halflings, Orks, Krijgers, Elfen, Dieven, Dwergen en Magiërs.

Dit is een opzichzelfstaand spel in het thema van Munchkin. Zie de pagina van het basisspel voor alle versies en uitbreidingen voor Munchkin, of zie de pagina van Smash Up voor de andere versies van Smash Up!