Munchkin Deluxe

Munchkin Deluxe

Deluxe versie van het spel Munchkin, bevat een groot spelbord, 168 full color kaarten, 1 dobbelsteen en 12 standies.

Ga naar beneden in de kerker. Dood alles wat je tegenkomt. Steek je vrienden in de rug en steel hun spullen. Grijp de schat en ren. Geef het toe. Je houdt ervan.

Dit bekroonde kaartspel, ontworpen door Steve Jackson, legt de essentie van de kerkerervaring vast ... zonder dat stomme rollenspel. Jij en je vrienden strijden om monsters te doden en magische voorwerpen te pakken. En wat een magische items! Trek de Horny Helmet en de Boots of Butt-Kicking aan. Gebruik de Staff of Napalm ... of misschien de Chainsaw of Bloody Dismemberment. Begin met het slachten van de potplant en het kwijlende slijm, en werk je een weg omhoog naar de plutoniumdraak ...

En het is geïllustreerd door John Kovalic! Snel spelend en gek, Munchkin kan elke rollenspelgroep tot hysterie reduceren. En terwijl ze lachen, kun je hun spullen stelen.

Munchkin is een satirisch kaartspel gebaseerd op de clichés en eigenaardigheden van Dungeons and Dragons en andere rollenspellen. Elke speler begint op niveau 1 en de winnaar is de eerste speler die niveau 10 bereikt. Spelers kunnen tijdens het spel bekende D & D-achtige karakterklassen verwerven die tot op zekere hoogte bepalen welke kaarten ze kunnen spelen.

Er zijn twee soorten kaarten: schatten en ontmoetingen. Elke beurt 'trapt de huidige speler de deur naar beneden' - het trekken van een ontmoetingskaart van de stapel. Meestal moet je daarbij met een monster vechten. Monsters hebben hun eigen levels en spelers moeten proberen deze te overwinnen met behulp van de levels, wapens en krachten die ze tijdens het spel hebben opgedaan of wegrennen. Andere spelers kunnen ervoor kiezen om de speler te helpen of te hinderen door extra monsters aan de ontmoeting toe te voegen. Het verslaan van een monster zal meestal resulteren in het trekken van schatkaarten en het verwerven van niveaus. Verslagen worden door een monster resulteert in "slechte dingen", waarbij meestal levels en schatten verloren gaan.

Dit is een opzichzelfstaande versie van Munchkin.Je kunt alle uitbreidingen vinden op de overzichtspagina van het basisspel.