Munchkin Apocalypse

Munchkin Apocalypse

Munchkin Apocalypse is een kernspel dat zich afspeelt in de Munchkin-serie met een einde van de wereld-thema dat natuurrampen, zombie-overnames, Armageddon, buitenaardse invasies, nucleaire oorlog, enz. door de monsters te doden, de schat te stelen en je maatje neer te steken, is er een nieuwe "Seal" -monteur die de gameplay aanzienlijk verandert.

Zegels zijn een verwijzing naar de bijbelse zegels van de Apocalyps. Ze kunnen worden geopend en gesloten, hoewel het meestal moeilijker is om ze te sluiten. Als er zeven zegels open zijn, eindigt het spel onmiddellijk en is de speler met de hoogste gevechtssterkte (exclusief niveaus) de winnaar. De Seal-monteur voegt een gevoel van naderend onheil toe aan het spel, bedoeld om het gevoel van naderend onheil voor een echte apocalyps na te bootsen. Het heeft ook de neiging om situaties te creëren waarin de groep samenwerkt om een ​​Seal te sluiten om te voorkomen dat een speler wint via de Seal-monteur. Er is dus meer teamwork dan in een gewone Munchkin-game.

De balans van het deck is ook anders dan bij de andere Munchkin-sets. Er zijn veel meer rampkaarten, die gelijk staan ​​aan vallen en vloeken, dus slechte dingen komen vaker voor. Er zijn ook meer monsters, vooral monsters van hoog niveau. Om dit te compenseren, zijn er echter meer itemverbeteraars en items met een hoge bonus. Op de Munchkin-forums is vermeld dat Munchkin Apocalypse moeilijker te spelen is en meer bedoeld is voor doorgewinterde Munchkin-veteranen.

Munchkin Apocalypse heeft vier nieuwe klassen, maar heeft geen rassen, krachten of andere "dingetjes". Het bevat Undead- en Shark-monsters, die speciale regels volgen.

Het spel wordt geleverd met 180 kaarten (92 deuren, 76 schatten, 12 zegels). De Seal-kaarten hebben een ander formaat dan de gewone kaarten - ze zijn vierkant en zijn korter maar breder (2,75 "x 2,75"). De meegeleverde d6 is oranje met limoengroene stippen, vergelijkbaar in kleur met de oranje dobbelstenen in de +6 Bag o 'Radioactive Munchkin d6.

Dit is een opzichzelfstaande versie van Munchkin. Zie de pagina van het basisspel voor alle versies en uitbreidingen.