Mosquito Show

Mosquito Show

Mosquito Show is een tactisch spel voor twee spelers, waarbij elke speler een toekan en een kameleon bestuurt. Het speelbord is een 4x4 raster, met een stapel van drie muggenfiches op de negen interne kruispunten van dit raster.

Bij een beurt verplaatst een speler zijn toekan of kameleon. Om de kameleon te verplaatsen, eet je eerst een van de muggen die op een hoek van zijn huidige ruimte zit, en verplaats je hem dan een vierkant orthogonaal. Om de toekan te verplaatsen, verplaats je hem diagonaal van het ene vierkant naar het andere en eet je de bovenste mug waar je overheen gaat; de toekan kan in één beweging meer dan één vak verplaatsen, maar je moet wel kunnen eten vanuit elke hoek die je doorkruist. Als u een van uw dieren niet kunt voeren, kunt u deze niet verplaatsen. Als je geen van beiden kunt voeren, verlies je het spel.

Als je negen gele muggen eet, win je het spel direct. Het spel heeft ook muggen met andere kleuren die speciale krachten hebben: verplaats een mug, verplaats een van je dieren, dwing de tegenstander om met een bepaald dier te spelen, enz.