Monster Chase

Monster Chase

Monster Chase is een coöperatief geheugenspel voor spelers van 3 tot 7 jaar oud. In het spel kruipen monsters onder het bed vandaan en proberen het te omsingelen. Elk monster is alleen bang voor één stuk speelgoed dat het naar de kast zal verbannen tussen de tien die beschikbaar zijn om te vinden. Als de spelers alle monsters met succes naar de kast hebben gestuurd voordat ze de cirkel rond het bed kunnen sluiten, winnen ze! Anders worden de monsters zegevierend verklaard.

In spel termen worden de kaarten met de afbeelding naar beneden op de tafel gelegd met tegels die vervolgens rond deze kaarten worden geplaatst. Om te beginnen wordt een kaart onthuld met een monster en het speeltje waar het bang voor is. In beurtvolgorde moet elke speler nu het speelgoed vinden dat dit monster afschrikt, waarbij het speelgoed is verborgen in de gedekte tegels. Als spelers drie fouten maken bij het zoeken naar dit speeltje, verschijnt er een nieuw monster met een ander stuk speelgoed dat nodig is om het weg te jagen. Als alle monsters eruit zijn, heb je slechts drie kansen om te winnen door alle monsters te verwijderen.

De regels bieden verschillende moeilijkheidsniveaus om aan te passen aan de ervaring en / of volwassenheid van de speler, zoals een tegel die de andere tegels schudt en een tegel die onmiddellijk een nieuw monster tevoorschijn haalt.