Strategiespellen Fantasyspellen Deductievespellen Coöpspellen Familiespellen Kinderspellen Kaartspellen
Moddervarkens

Moddervarkens

Een vies varken is een gelukkig varken!

Bij het spelen van Moddervarkens streeft elke speler ernaar om zijn varken zo vuil en smerig mogelijk te maken. Maar pas op: je tegenstanders zullen er alles aan doen om schoon schip te maken! Houdt dus je varkentjes uit de regen, en uit de greep van je tegenstanders die je varkentjes willen wassen.

Er zijn twee manieren om je varkentjes smerig en gelukkig te houden. Laat je varkentjes bijvoorbeeld onder een afdak staan, dit beschermt ze tegen de regen. Timmer de deur van de schuur dicht om de boer buiten te houden! Lukt het jou om alle jouw varkentjes op tafel vies te maken? Dan win jij het spel!

Hoe speel je Moddervarkens?

Elke speler heeft 2-4 schone varkens voor zich en drie kaarten in de hand. Elke beurt wordt één kaart gespeeld. Door een kaart te spelen, kan één varken de modder in worden gestuurd. Een van de varkenskaarten voor je wordt omgedraaid om een vies varken op de achterkant te laten zien.

Regenkaarten maken alle varkens schoon, zelfs die van jou! Schuurkaarten beschermen je varkens tegen de regen, terwijl bliksemkaarten de schuren vernietigen - maar bliksemafleiderkaarten beschermen schuren tegen bliksemkaarten. Boerenkaarten worden gespeeld om de varkens van iemand anders schoon te maken: de boer houdt van schone varkens ... Varkens in een stal die beveiligd zijn met een staldeur zijn veilig voor de boer. Een varken in een schuur, met een deur en een bliksemafleider, is volledig beschermd! De eerste speler die al zijn varkens vuil maakt, wint!

Zie ook de Schoonheidswedstrijd uitbreiding. In deze uitbreiding doen je varkens mee aan een schoonheidswedstrijd. Nu kun jij kiezen of jij voor de vieste club varkens gaat, of al je varkentjes goed gewassen op de wedstrijd wilt hebben.