Strategiespellen Fantasyspellen Deductievespellen Coöpspellen Familiespellen Kinderspellen Kaartspellen
Mice and Mystics

Mice and Mystics

In Mice and Mystics nemen spelers de rol aan van degenen die nog steeds loyaal zijn aan de koning - maar om aan de klauwen van Vanestra te ontsnappen, zijn ze in muizen veranderd! Speel als sluwe veldmuizen die door een kasteel moeten racen dat nu twintig keer groter is dan voorheen. Het kasteel zou een gevaarlijke plek zijn met Vanestra's volgelingen aan het roer, maar nu wachten talloze andere verschrikkingen ook op helden die zo groot zijn als vijgen. Speel als lenige Prince Collin en loop langs je vijanden, of probeer Nez Bellows, de potige smid. Breng je vijanden in verwarring als de verschrompelde oude muis Maginos, of bescherm je metgezellen als Tilda, de voormalige genezer van het kasteel. Elke speler zal een cruciale rol spelen in de zoektocht om de koning te waarschuwen, en het zal een zorgvuldige planning vergen om Vanestra's zwakte te vinden en haar te verslaan.

Mice and Mystics is een coöperatief avonturenspel waarin de spelers samenwerken om een ​​bedreigd koninkrijk te redden. Ze krijgen te maken met talloze tegenstanders zoals ratten, kakkerlakken en spinnen, en natuurlijk de grootste van alle verschrikkingen: de huiskat van het kasteel, Brodie. Mice and Mystics is een gedurfd innovatief spel dat spelers in een steeds veranderende, interactieve omgeving duwt en een rijke verhaallijn bevat die de spelers helpen creëren terwijl ze het spel spelen. Met het Cheese-systeem kunnen spelers de kruimels kostbare kaas die ze tijdens hun reis vinden oppotten en deze gebruiken om hun muizen te versterken met grandioze nieuwe vaardigheden en schijnbaar onoverkomelijke kansen te overwinnen.

Mice and Mystics zullen elke groep vrienden een onvergetelijk avontuur bezorgen waar ze nog jaren over zullen praten - ervan uitgaande dat ze allemaal kunnen piepen door ...

Uitbreiding Advies:

Voor degenen die uitbreidingen voor dit spel hebben, is de aanbevolen volgorde door de spelontwerper om ze te spelen als volgt:

  1. Sorrow and Remembrance (Basisspel)
  2. Cat's Cradle (Lost Chapter 1)
  3. Hart van Glorm
  4. The Ghost of Castle Andon (Lost Chapter 2)
  5. Downwood Tales
  6. Portents of Importance (Lost Chapter 3), verbonden met het verhaal in Tail Feathers

Awards en nominaties

  • 2014 - Lys Passionné Finalist
  • 2014 - As d'Or - Jeu de l'Année Nominee
  • 2013 - UK Games Expo Best Board Game Winner
  • 2013 - UK Games Expo Best Board Game Nominee