Strategiespellen Fantasyspellen Deductievespellen Coöpspellen Familiespellen Kinderspellen Kaartspellen
Memorinth

Memorinth

Het is een prachtige lentedag - het perfecte weer voor een boswandeling! Je trekt je jas aan, trekt je laarzen aan en gaat op pad.

De bladeren ritselen aan de bomen en het zonlicht schijnt door de takken. Er waait een zacht briesje terwijl je de boslucht diep inademt. In gedachten verzonken draai je hier een keer en dan daar weer, soms linksaf en soms rechtsaf ... Plots hoor je achter je iets ritselen in de bosjes. Je zet een paar voorzichtige stappen richting het lawaai en ontdekt ... een gans ?! En het praat met een goblin? Dan staan ​​ineens je vrienden naast je in het bos.

Umm. U besluit dat het misschien het beste is om snel naar huis te gaan. Er schijnt iets mis te zijn met dit bos.

Wat is de kortste weg terug? Je hebt geluk als de sprookjesfiguren besluiten het je te laten zien, maar je vrienden veranderen constant het pad in Memorinth in hun eigen pogingen om zo snel mogelijk thuis te komen. Met een beetje geluk en geheugen ben jij echter de eerste die uit het labyrint komt!

Om op te zetten, plaatst u de afruimtegel op de tafel, plaatst u alle spelersstukken op deze kaart, en legt u de andere tegel neer om een ​​5x5 raster te vormen met de afruimtegel in het midden; wissel de lichte en donkere zijde van de tegels af, waarbij de ruimingstegel aan de lichte zijde begint. Plaats twee van de acht sprookjesfiguren aan elke kant van het rooster.

Tijdens een beurt draait een speler een onbezette tegel om die overeenkomt met de licht / donker-status van de verwijderde tegel. Als de onthulde zijde van de tegel een van de acht sprookjesfiguren bevat, moet je je spelersstuk één veld verplaatsen naar de kant van het rooster waar dit personage zich bevindt - maar alleen als een pad de tegel verbindt die je momenteel bezet en de tegel waarnaar u moet verhuizen. Als er geen pad bestaat, beweeg je niet. Beginnend met de tweede ronde, zal de opruimtegel van licht naar donker en weer terug omslaan, waardoor je wordt uitgedaagd om te onthouden welke personages waar zijn, zodat je in de richting kunt gaan die je het beste helpt.

Memorinth heeft ook een "master mode" waarin je vier van de sprookjesfiguren rond een speciale dubbelzijdige actietegel plaatst. Aan de ene kant van deze tegel, wanneer je een van de personages ernaast onthult, verwijder je een tegel uit het raster en voeg je deze weer toe aan de andere kant van het raster, door alles in die rij of kolom te schuiven. Aan de andere kant van de actietegel, wanneer je een van de personages ernaast onthult, ruil je twee tegels, verwissel je twee sprookjesfiguren, kijk je naar de onderkant van een tegel of ontvang je een geluksklavertje, dat je Ik zal een pad met goblins moeten bewandelen.