Marvel Legendary

Marvel Legendary

Legendary: A Marvel Deck Building Game speelt zich af in het Marvel Comics-universum. Om het spel op te zetten, kiezen spelers een mastermind-schurk (Magneto, Loki, Dr.Doom, Red Skull in het basisspel), stapelen de aanvalskaarten van die schurk eronder en passen ze de schurkenstapel naar behoefte aan op basis van het specifieke schema van die schurk. . Spelers kiezen vervolgens een aantal heldenstapels - Spider-Man, Hulk, Wolverine, enz. - en schudden ze door elkaar; aangezien spelers slechts een handvol hero-decks gebruiken van de vijftien inbegrepen, kan het hero-deck sterk variëren in termen van wat er beschikbaar is.

In de loop van het spel zullen spelers krachtige heldenkaarten rekruteren om aan hun stapel toe te voegen om een ​​sterker en vindingrijker kaartspel te bouwen. Spelers moeten zowel hun rekruteringsvermogen opbouwen (om meer helden in dienst te nemen) als hun vechtvermogen (om de schurken te bestrijden die steeds weer opduiken om problemen te veroorzaken). Spelers rekruteren helden uit een reeks van vijf kaarten, waarbij lege vakken indien nodig worden bijgevuld. Aan het begin van de beurt van een speler onthult hij een schurk en voegt deze toe aan de rij schurken. Deze rij heeft een beperkt aantal spaties en als deze vol raakt, ontsnapt de eerste schurk die aankomt, mogelijk door de helden op de een of andere manier te straffen. Sommige schurken ondernemen ook actie als ze voor het eerst komen opdagen, zoals het ontvoeren van een onschuldige omstander. De schurkenstapel bevat ook "master strike" -kaarten, en wanneer een van deze kaarten verschijnt, onderneemt de mastermind-schurk (bestuurd door het spel) een bonusactie.

Als spelers vechten en schurken verslaan, verzamelen ze die kaarten, die aan het einde van het spel punten waard zijn. Spelers kunnen ook vechten tegen het meesterbrein; als een speler voldoende vechtkracht heeft, claimt hij een van de aanvalskaarten onder het meesterbrein, wat een bepaald effect heeft op het spel. Als al deze kaarten zijn opgeëist, eindigt het spel en tellen de spelers hun punten om te zien wie er wint. Als het meesterbrein zijn plan echter voltooit - bijvoorbeeld een bepaald aantal schurken laten ontsnappen of een bepaald aantal wonden aan de helden opleggen - verliezen alle spelers.

Hero decks in het basisspel: Gambit, Black Widow, Hawkeye, Emma Frost, Thor, Spider-Man, Iron Man, Storm, Captain America, Nick Fury, Rogue, Cyclops, Hulk, Wolverine, Deadpool

Uitbreidingen Marvel Legendary