Strategiespellen Fantasyspellen Deductievespellen Coƶpspellen Familiespellen Kinderspellen Kaartspellen
Mariposas

Mariposas

Elk voorjaar verlaten miljoenen monarchvlinders Mexico om zich over het oosten van Noord-Amerika te verspreiden. Elke herfst vliegen miljoenen terug naar Mexico. Geen enkele vlinder maakt echter ooit de rondreis.

Speel door drie seizoenen

Mariposas is een spel van beweging en setverzameling waarmee spelers deel kunnen uitmaken van deze geweldige reis van de Monarchvlinders.

Mariposas wordt gespeeld in drie seizoenen. Over het algemeen proberen je vlinders in de lente naar het noorden te trekken, in de zomer uit te spreiden en in de herfst naar het zuiden terug te keren. Het einde van elk seizoen brengt een scoringsronde en aan het einde van de herfst wint de speler met de meest succesvolle familie vlinders - d.w.z. de meeste overwinningspunten - het spel.

Abstract strategiespel

Mariposas is een toegankelijk abstract strategiespel, Je beweegt je vlinders over het bord aan de hand van bewegingskaartjes, en verzamelt dan bijvoorbeeld nectar van bloemen. Mariposas speelt zich af over 3 seizoenen, waar je elk seizoen 1 actie meer krijgt. In de lente start je met 4 acties, de zomer krijg je 5 en in de herfst krijg je 6 acties. Het basisprincipe van het spel is als volgt:

  • Verspreid je vlinders over het bord
  • Verzamel nectar van bloemen en laat je vlinders voortplanten
  • Vlieg terug naar je startpunt

GeĆÆnspireerd door het echte werk

De bedenker van Mariposas heeft in 2003 een echt reservaat voor Monarchvlinders bezocht in Mexico. Dit vond ze zo indrukwekkend dat ze dit als een van haar meest belangrijke gebeurtenissen van haar leven vond. De directe aanleiding om het spel te maken was het boek Flight Behavior, dat de indrukwekkende toch van de Monarchvlinder in een romanvorm goot.

Mariposas is dus een spel met een verhaal er achter, wat ook heeft geleid tot een prachtige vormgeving van alle onderdelen en een gameplay gebaseerd op de echte wereld. Lukt het jou om de reis van jou vlinders te voltooien?