Magic Maze: On Mars

Magic Maze: On Mars

De eerste marskolonisten komen eraan, maar de kolonie is nog niet klaar! Jullie zijn de robots die proberen de kolonie te bouwen voordat de kolonisten arriveren. Het doel in Magic Maze on Mars is om "koepels" te bouwen waar de kolonisten kunnen wonen, en hen vervolgens naar hun koepels te leiden wanneer ze aankomen. Als de tijd om is, hebben ze geen zuurstof meer.

Plaats om te beginnen de starttegel in het midden van de tafel. Deel de juiste actietegels uit en schud de vier A-tegels op een stapel met de afbeelding naar beneden.

Grondstoffen creëren: Een speler met blauw op zijn actietegel kan altijd blauwe grondstoffen maken in de blauwe fabriek, zolang er nog geen grondstof is. De speler neemt gewoon een blauwe grondstof van de bank en plaatst deze op het grondstofstation naast de fabriek. De grondstoffen van andere kleuren worden gebouwd op de fabrieken van hun kleur, en deze fabrieken komen beschikbaar wanneer je nieuwe tegels bouwt.

Grondstoffen verplaatsen: spelers kunnen grondstoffen over de wegen verplaatsen met een kleur die ze op hun actietegel hebben. Een speler kan een actietegel hebben die rood en oranje toont, zodat hij grondstoffen kan verplaatsen langs rode en oranje wegen. Je verplaatst bronnen van het ene "station" naar het andere, maar elk station kan slechts één bron bevatten en bronnen kunnen niet door een station worden verplaatst dat een andere bron bevat.

Opmerking: als je grondstoffen verplaatst, moet je de grondstof fysiek helemaal verplaatsen, zodat de andere spelers kunnen zien wat er gebeurt. Zelfs als er een lang stuk weg is waarop u zich kunt verplaatsen, kunt u de bron niet rechtstreeks verplaatsen.

Nieuwe tegels bouwen: om dit te doen, moet je een grondstof in de kleur van het station op het station hebben, bijvoorbeeld een blauwe grondstof op een blauw station. Zodra de grondstof er is, kan een speler met deze kleur op zijn actietegel de grondstof verwijderen en de bovenste tegel met de beeldzijde naar boven op de positie leggen. Plaats de tegel met de kleine pijl naar de plek waar hij is gebouwd.

Kijken naar de tijd: Net als in Magic Maze hebben spelers een tijdslimiet in Magic Maze on Mars. Om de zandloper om te draaien, moet je een grondstof naar een timervak ​​verplaatsen. Breng de grondstof terug naar de bank en plaats een timertoken op het timervak ​​om aan te geven dat het niet opnieuw kan worden gebruikt. Door dit te doen, stuur je een signaal naar de kolonisten dat de kolonie nog niet klaar is; ze zullen dan nog een keer rond Mars draaien voordat ze landen, maar ze kunnen dit niet voor onbepaalde tijd doen.

Koepels bouwen: Sommige tegels hebben ruimte voor koepels. Om een ​​koepel te bouwen, moet je de afgebeelde bronnen op de koepelspot plaatsen, bijvoorbeeld groen, geel en rood. Als alle benodigde grondstoffen op de koepel zijn geplaatst, kan elke speler alle grondstoffen terug op de bank leggen en een koepel plaatsen (genomen van het communicatiebord).

Als je alle koepels hebt gebouwd, komen de kolonisten aan. Plaats alle kolonisten op de raket. Verplaats vervolgens de kolonisten net zoals je grondstoffen verplaatst. Je hebt gewonnen zodra er één kolonist in elke koepel woont. Er kan niet meer dan één kolonist op elk station zijn en ze kunnen niet door bronnen lopen. Zodra de kolonisten arriveren, kun je de zandloper niet meer omdraaien! (Het helpt niet om ze berichten te sturen over een baan om Mars, aangezien ze er al zijn.) Als de tijd om is, ben je verloren.

Dit is een opzichzelfstaande uitbreiding van Magic Maze. Je hebt het basisspel niet nodig om deze versie te spelen.