Magic Maze

Magic Maze

Nadat ze van al hun bezittingen zijn ontdaan, worden een magiër, een krijger, een elf en een dwerg gedwongen om het plaatselijke winkelcentrum Magic Maze te beroven voor alle uitrusting die nodig is voor hun volgende avontuur. Ze komen overeen om eerst het labyrint in zijn geheel in kaart te brengen, vervolgens de favoriete winkel van elk individu te zoeken en vervolgens de uitgang te lokaliseren. Om de bewaking van de bewakers te ontwijken die hun aankomst argwanend keken, zullen alle vier tegelijkertijd hun overval plegen en vervolgens naar de uitgang rennen. Dat is hoe dan ook het plan ... maar kunnen ze het voor elkaar krijgen?

Magic Maze is een real-time, coöperatief spel. Elke speler kan elke held besturen om die held een zeer specifieke actie te laten uitvoeren, waartoe de andere spelers geen toegang hebben: ga naar het noorden, verken een nieuw gebied, berijd een roltrap ... Dit alles vereist een nauwgezette samenwerking tussen de spelers om om de helden voorzichtig te verplaatsen. Je mag tijdens het spel echter slechts korte tijd communiceren; de rest van de tijd moet je spelen zonder elkaar visuele of audio-aanwijzingen te geven. Als alle helden erin slagen het winkelcentrum te verlaten in de beperkte tijd die voor het spel is toegewezen, hebben ze elk een heel specifiek item gestolen, dan wint iedereen samen.

Aan het begin van het spel heb je slechts drie minuten om acties te ondernemen. Zandloperplekken die je onderweg tegenkomt, geven je meer tijd. Als de zandloper ooit helemaal afloopt, verliezen alle spelers het spel: je rondhangen heeft argwaan gewekt en de bewakers van het winkelcentrum pakken je op!

Magic Maze heeft ook een uitbreiding, namelijkMagic Maze: Maximum Security . Daarnaast is er ook het opzichzelfstaande vervolg:Magic Maze on Mars.