Lucky Numbers

Lucky Numbers

Jouw uitdaging in Lucky Numbers is om eerst je rooster te vullen, maar je weet nooit met welke tegels je moet werken!

Om op te zetten, neem je voor elke speler in het spel een set tegels met de nummers 1-20 en schud je al deze tegels met de afbeelding naar beneden. Elke speler heeft een 4x4-raster en om de opstelling te voltooien, neemt elke speler willekeurig vier tegels en plaatst ze in volgorde van laag naar hoog op de diagonaal die van linksboven naar rechtsonder loopt.

Bij een beurt neem je een gedekte tegel van de stapel of een open tegel van de tafel. Je kunt (1) deze tegel op een lege plek in je rooster plaatsen, (2) deze tegel ruilen voor een tegel die al in het rooster staat, of (3) deze tegel met de beeldzijde naar boven op de tafel afleggen. Alle tegels in je rooster moeten echter te allen tijde aan één regel voldoen: een tegel moet hoger in waarde zijn dan elke tegel direct erboven of direct links en lager in waarde dan elke tegel direct eronder of direct rechts. Degene die als eerste zijn rooster met zestien tegels vult, wint. (Als de trekstapel op is, wint degene met de meeste tegels in zijn rooster.)

Je kunt Lucky Numbers-toernooistijl spelen door meerdere spellen te spelen en elke speler één keer te laten starten. De winnaar van een spel krijgt 2 punten, terwijl elke verliezer -1 punt krijgt voor elk leeg veld in zijn rooster. Na zoveel games als het aantal spelers, wint degene met de hoogste score.