Strategiespellen Fantasyspellen Deductievespellen Coöpspellen Familiespellen Kinderspellen Kaartspellen
Lowlands

Lowlands

Het lage land is een ruig gebied waar hardwerkende mensen hun brood verdienen met het zweet van hun voorhoofd. Onder constante dreiging van storm en overstromingen komen gemeenschappen hier samen om dijken te bouwen die het stijgende water op afstand houden. Maar elke burger die een dijk bouwt, is één burger minder die kuddes hoedt en de familieboerderij onderhoudt. De bewoners hier worden voortdurend verscheurd tussen onzelfzuchtigheid en eigenbelang, en alleen degenen die dit delicate evenwicht kunnen vinden, kunnen gedijen in dit harde landschap.

In Lowlands hak je je boerderij uit dit meedogenloze land, verzamel en besteed je grondstofkaarten om je erf om te toveren in weilanden waarmee je kunt profiteren van het fokken van schapen. Door uitbreidingen aan je boerderij toe te voegen, ontgrendel je nieuwe opties en krijg je overwinningspunten, maar het helpen bouwen van de dijk die gezamenlijk alle spelers beschermt, wordt ook beloond. Wat er ook gebeurt, het tij zal stijgen en als de dijk niet hoog genoeg is, kan hij naar binnen stormen en uw zuurverdiende winsten wegvagen. Gaat u uw eigen boerderij opofferen voor het welzijn van de gemeenschap, of streeft u uw eigen agenda na? De keuze is aan jou.

Zelfs zonder het slechte weer is het leven op een boerderij er een van constant werk waarbij je merkt dat je kuddes schapen hoedt, hun weiden uitbreidt en op zoek bent naar het juiste moment om ze met winst te verkopen. Om al deze taken te voltooien, geeft Lowlands je een groep boeren die je kunt toewijzen aan verschillende taken op je boerderij. Om er het meeste uit te halen, moet u strategisch nadenken, beslissen welke acties u wilt ondernemen en wat het beste moment is om ze te ondernemen. Als ze eenmaal zijn toegewezen, helpen je boeren je met het bouwen van een bruisende boerderij waar ooit struikachtige struiken, bomen en meren waren. Je begint het spel met slechts twee schapen en een klein weiland, maar je erf is vol met mogelijkheden, de vele lege ruimtes nodigen je uit om je boerderij naar eigen inzicht aan te passen.

Hoewel je je gewoon kunt concentreren op het creëren van meer ruimte voor je schapen om rond te dwalen, biedt de game ook tal van opties om je boerderij aan te passen met verschillende gebouwen en functies. Deze tegels zijn niet alleen overwinningspunten waard aan het einde van het spel, ze maken je boerderij ook efficiënter en winstgevender. U kunt bijvoorbeeld een voerbak aan uw boerderij toevoegen om direct een ander schaap te verdienen en de mogelijkheid om twee schapen per weiland te huisvesten in plaats van slechts één. Of u kunt een hut aan het meer op uw terrein bouwen om er even tussenuit te zijn. Hoewel deze tegel je geen speciale vaardigheden geeft, verhoogt hij de waarde van de overwinningspunten van de aangrenzende velden op het erf. Uiteindelijk ben je vrij om welke strategie dan ook te volgen en een geheel eigen boerderij te bouwen.

Naast de uitdagingen van het bouwen van een succesvolle boerderij, heb je natuurlijk ook te maken met het onstuimige weer dat het leven aan de door golven gehavende kust van de Noordzee met zich meebrengt. Hier lijken de getijden altijd een beetje hoger te stijgen en dreigen ze een deuk uit uw winst te halen door een deel van uw kudde weg te vegen. Om ervoor te zorgen dat dit niet gebeurt, heeft u altijd de mogelijkheid om uw boeren te sturen om bij te dragen aan de dijk in plaats van op uw boerderij te werken. Als je dat doet, zet je ook middelen in om dijkelementen te maken die aan het bord worden toegevoegd als buffer tegen het stijgende water. Voeg genoeg van deze stukjes toe en je kunt voor iedereen een ramp voorkomen. Het tij keert herhaaldelijk en brengt nieuwe vloedstukken met zich mee. Als er voldoende dijkelementen aanwezig zijn om het stijgende water tegen te houden, worden de boerderijen van de spelers gespaard. Als de dijk echter breekt, kun je worden gedwongen om dijkdoorbraakfiches te nemen die nadelige effecten hebben aan het einde van het spel.

Een handje helpen met de dijk ten koste van je eigen boerderij is zeker een mooi gebaar dat iedereen beschermt tegen het vloedwater, het heeft zijn eigen beloningen. Voor elke grondstof die je aan de dijk bijdraagt, ga je een stap verder op het dijkspoor. Ver genoeg vooruitgaan op deze baan levert niet alleen overwinningspunten op, het verhoogt ook je beloning als de dijk vasthoudt en vermindert de klap als hij breekt. Het is dus in uw beste belang om gelijke tred te houden met andere spelers op de dijk om uw investeringen thuis op de boerderij te beschermen.