Strategiespellen Fantasyspellen Deductievespellen Coƶpspellen Familiespellen Kinderspellen Kaartspellen
Lost Cities Het Kaartspel

Lost Cities Het Kaartspel

Twee ontdekkingsreizigers beginnen aan onderzoeksreizen naar afgelegen uithoeken van de wereld: de Himalaya, het Midden-Amerikaanse regenwoud, de Egyptische woestijn, een mysterieuze vulkaan en de bodem van de zee. Terwijl de kaarten worden gespeeld, krijgen de expeditieroutes vorm en verdienen de ontdekkingsreizigers punten.

Wordt leider van je eigen expeditie

Lost Cities the Card Game is een spel van goede planning en bluf voor 2 spelers. Jullie nemen de rol aan van twee concurrerende ontdekkingsreizigers en bouwen expedities in 5 verschillende kleuren door kaarten van laag naar hoog te plaatsen. Als je aan de beurt bent, leg je een handkaart in een expeditie of op een aflegstapel. Je kunt kaarten vasthouden die de andere speler nodig heeft om hem te dwarsbomen, maar dan heb je minder ruimte voor je eigen kaarten. Met inzetkaarten kun je de plus- of minpunten van een expeditie vermenigvuldigen! Het doel is om als eerste van de twee jullie expedities af te maken en de hoogste score te krijgen.

Korte speeltijd, hoge herspeelbaarheid

Lost Cities: Het kaartspel heeft zeer eenvoudige spelregels, maar de tactische uitdagingen en mogelijkheden zijn enorm. Door de korte speeltijd kun je meerdere spellen achter elkaar spelen! Het is een spel wat verslavend werkt en je betrapt jezelf er al snel op dat je telkens nog een potje wilt spelen.

De meest gedurfde avonturiers wedden op het succes van hun expedities. De ontdekkingsreiziger met de hoogste score na drie ronden expedities wint. De regels van het spel mogen dan eenvoudig zijn, pas wel op: de verloren steden verbergen veel onzichtbare mysteries! Wordt jij de beste ontdekkingsreiziger? Of gaat je concurrent er met de winst vandoor?

Lost Cities heeft ook een los vervolg in Lost Cities Rivalen. Deze opzichzelfstaande uitbreiding voegt nieuwe spel elementen toe zoals bijvoorbeeld een veilingssysteem voor je expedities. Lost Cities Het Kaartspel en Rivalen zijn niet met elkaar te combineren.