Living Planet

Living Planet

In Living Planet vertegenwoordigt elke speler één grote Galactic Corporation die de verre planeet MYC.14.250 exploiteert. Elk van hen staat te popelen om de planeet te industrialiseren en zoveel mogelijk winst te genereren voordat de planeet zichzelf vernietigt.

Om dit te doen, moet je de planeet verkennen om de kaart te laten groeien. Je beheert je team om grondstoffen te winnen met fabrieksgebouwen die je hebt gebouwd, en ruilt grondstoffen op de aandelenmarkt om geld te verdienen. En bovenal zul je te maken krijgen met rampen die door de planeet worden veroorzaakt. Maar rampen gebeuren niet willekeurig, spelers triggeren ze door hun acties, met behulp van hun kaartenset. De confrontatie tussen spelers vindt plaats via de planeet.

Spelers nemen afwisselend de rol van leider op zich voor elke beurt. Elke beurt volgt een specifieke beurtvolgorde van het spel. Elke speler zal tijdens zijn beurt een aantal acties moeten uitvoeren, in de volgorde die de leider kiest, waarbij de volgorde wordt opgelost: Productie van grondstoffen - Actie (verkennen, verplaatsen, construeren, ruilen…) - Cataclysmen.

Aan het einde van het spel verdient elke speler overwinningspunten op basis van hoeveel geld hij heeft en hoeveel gebouwen en voertuigen hij bestuurt.