Strategiespellen Fantasyspellen Deductievespellen Coƶpspellen Familiespellen Kinderspellen Kaartspellen
Levensweg

Levensweg

Levensweg is een erg bekend en geliefd spel dat al in 1860 door Milton Bradley bedacht is! Zijn bedrijf was een pionier in het bedenken van bordspellen, en produceerde onder andere Dokter Bibber, Zeeslag en Candy Land! Alle spellen die door Bradley zijn geproduceerd zijn nu onderdeel van het grote speelgoedbedrijf Hasbro.

Een simulatie van het leven

Het klassieke spel Levensweg probeert levensgebeurtenissen te weerspiegelen die veel mensen meemaken. Ga je naar de universiteit of niet? Ga je trouwen en krijg je kinderen? Koop je een huis en maak je investeringen? En hoe groot is je uiteindelijk pensioen? Een heel leven ga je door in een half uur tijd.

Hoe speel je Levensweg?

Levensweg spelen is niet moeilijk. Iedereen kiest een auto en plaats deze op het bord. Je kies er dan voor om naar school te gaan, of juist gelijk aan het werk te gaan. Om verder op het bord te komen draai je aan de schijf op het bord. Het aantal waar het op komt is het aantal vakjes dat je mag bewegen. Onderweg krijg je loon, kan je aandelen kopen, sluit je verzekeringen en leningen af en kom je nog andere zaken tegen.

De bedoeling van het spel is om aan het einde van het bord de meeste bezittingen te hebben, bezittingen worden voornamelijk verdiend door te werken en fiches te verdienen met een bedrag in dollars erop. Bovendien krijgt de eerste persoon die als eerste het einde van het bord heeft bereikt en met pensioen gaat een bonus.

Niet meer van deze tijd?

Zoals je bovenaan deze pagina al las, levensweg bestaat al heel erg lang. Toen het spel werd uitgebracht was het revolutionair, en een van de pioniers onder de bordspellen die we vandaag kennen. In vergelijking met veel moderne bordspellen is er maar een beperkt aantal keuzes, en komt het spel toch voornamelijk op geluk aan. Iemand die veel ervaring heeft met bordspellen zal snel uitvogelen wat de beste keuzes zijn, en dus altijd optimaal spelen voor zover hun geluk het toelaat.

Betekend dit dan dat het spel niet leuk is? Dat hangt er vanaf met wie je het speelt. Levensweg is nog steeds een prima spel om te spelen als gezin met jonge kinderen, of met mensen die zelf eigenlijk nooit bordspelletjes spelen. Een bordspel fanaat zal minder plezier hebben met Levensweg.

Wil je graag Levensweg spelen met een extra dimensie? Overweeg dan Levensweg Elektronisch Bankieren te spelen.