Legendary Inventors

Legendary Inventors

Leid een team van de grootste geesten uit de geschiedenis naar roem in Legendary Inventors, een spel waarin 2-5 spelers elk een groep van vier uitvinders aanvoeren die hun kennis tot leven willen brengen door nuttige objecten te maken om de wereld te verbeteren. Neem het op tegen rivaliserende teams om uitvindingen te patenteren en werk om de kennis van uw uitvinders te verbeteren. Het uitvindteam dat de meeste uitvindingen heeft gepatenteerd of de slimste uitvinders heeft, wint.

Meer in detail speelt het spel zich af over drie tijdperken, waarbij elk tijdperk een andere periode van technologische vooruitgang vertegenwoordigt en die uitvindingen in elk volgend tijdperk complexer worden. In een beurt stuur je een van je uitvinders om aan een uitvinding te werken of vernieuw je je uitvinders om ze allemaal weer beschikbaar te maken. Wanneer je een uitvinder naar zijn werk stuurt, pas je de vaardigheden van dat personage toe - Albert Einstein heeft bijvoorbeeld een startvaardigheid van vier natuurkunde, terwijl Johannes Gutenberg een startvaardigheid van twee mechanica heeft - tegen de behoeften van de uitvinding in en markeer wat je hebt gedaan met gekleurde blokjes.

Wanneer een uitvinding is voltooid, oogsten de drie spelers die het meest hebben bijgedragen, de vruchten van de voltooiing ervan! Spelers kunnen ervoor kiezen de uitvinding te verwerven en te patenteren door de uitvindingskaart open voor zich te leggen, of ze verdienen beloningsfiches om hun uitvinders te upgraden, extra overwinningspunten te verdienen en zelfs extra kennis aan een uitvinding toe te voegen.

Zodra alle uitvindingen in een tijdperk op twee na zijn voltooid, eindigt dat tijdperk en begint een nieuwe. Na de derde leeftijd wint het team van uitvinders met de meeste overwinningspunten!