Land of Clans

Land of Clans

Land of Clans is een confronterend spel voor het maken van patronen en handbeheer, dat zich afspeelt in de middeleeuwse Schotse hooglanden. Alle spelers proberen kastelen te bouwen op het land dat ze claimen, en het spel eindigt als iemand er vier heeft gebouwd. Kastelen van verschillende groottes scoren verschillend, en de winnaar is de speler met de hoogste totaalscore. Vaak is de speler met vier kastelen de winnaar, maar niet altijd.

Het spel wordt gespeeld met kaarten, waarbij elke kaart een landsymbool toont dat overeenkomt met een veld op het bord. Verder tonen sommige kaarten een zwaard dat kan worden gebruikt om kastelen aan te vallen, sommige tonen een schild dat kan worden gebruikt om dezelfde kastelen te verdedigen, en sommige tonen zowel een zwaard als een schildsymbool. De spelers hebben elk slechts vijf kaarten, dus handbeheer is vereist.

Het spel kan worden onderverdeeld in twee delen: het vreedzaam claimen van land en het bouwen van kastelen, en het agressief veroveren van kastelen die door de tegenstanders zijn gebouwd. Het claimen is heel eenvoudig: op elk moment in het spel zijn er vier afzonderlijke kasteelpatronen beschikbaar. Speel tijdens je beurt een kaart uit je hand en claim een ​​overeenkomend veld op het speelbord. Je probeert ruimtes te claimen die de beschikbare patronen creëren. Zodra een van de patronen is gebouwd, kan de speler een kasteeltegel over die velden plaatsen. Door velden naast de kasteeltegel van een tegenstander te claimen, open je de mogelijkheid om deze zelf aan te vallen. Om een ​​kasteel aan te vallen, speel je ook een of meer kaarten uit je hand. Maar nu is het enige dat telt of de kaarten die je vasthoudt het zwaardsymbool van de aanvaller laten zien of niet. Speel en leg zoveel zwaardkaarten af ​​als je wilt, en hoop dat de verdediger niet genoeg schilden heeft om je aanval te stoppen. Als de aanval slaagt, verandert het eigendom van het kasteel. Moge de sluwste clanleider winnen!