La Cosa Nostra

La Cosa Nostra

In La Cosa Nostra kruip je in de huid van een maffiabaas. In het begin bestuur je een groep gangsters en een paar bedrijven. Tijdens het spel huur je nieuwe gangsters in om het vuile werk te doen en je geld op te halen. Investeringen leiden tot nieuwe bedrijfstakken of monopolieposities: neem de controle over de drugshandel, geldleningen of prostitutie. Koop politici en politie om, investeer uw geld in nachtclubs, casino's of de afvalverwerkingsindustrie. Om de grote deals te krijgen, moet je samenwerken met de andere families - maar vertrouw nooit op die "vriendschappen". De anderen zullen van de eerste gelegenheid gebruik maken om je in de rug te steken, dus doe het maar beter eerst…

Elke speler bestuurt gangsterkaarten die dienen om geld te verdienen of om andere spelers aan te vallen. Acties worden in het geheim gepland, met de afbeelding naar beneden neergelegd en vervolgens om de beurt gespeeld. Vaak heb je bepaalde visitekaartjes nodig om te slagen. Als u ze zelf niet bezit, kunt u met de andere spelers onderhandelen. De spelers onderhandelen, bespioneren, bedreigen en bedriegen elkaar.

Elk van de vier rondes brengt nieuwe actiekaarten in het spel en het aantal gangsters neemt toe. Zo worden de mogelijkheden voor acties diverser, de banen winstgevender en de aanvallen krachtiger. Samenwerking wordt aantrekkelijker en verraad verleidelijk omdat uiteindelijk geld het enige is dat telt.