Korrigans

Korrigans

Elke speler in Korrigans heeft twee korrigans (ook wel feeën of geesten genoemd) en moet deze gebruiken om door het landschap te bewegen, dierfiches te claimen om toegang te krijgen tot andere delen van het land en uiteindelijk de pot met goud te vinden die zichtbaar zal worden zodra de regenboog is locatie wordt onthuld.

Meer in detail, spelers nemen hun eerste twee beurten om hun korrigans op het spelbord te plaatsen; bij elke korrigan die je plaatst, kijk je naar de tokens op die locatie en bewaar je er één. Deze fiches tonen ofwel goud (wat je mogelijk punten geeft aan het einde van het spel) of een dier (waardoor je door poorten kunt gaan die dat dier dragen om een ​​ander landschap te bereiken). Vanaf de derde beurt gebruiken spelers hun dierfiches om hun korrigans te verplaatsen en meer fiches op te halen. Elke ronde trekt de speler met de zak een regenboogfiche en plaatst deze in een van de rijen of kolommen op het bord; dit betekent dat de pot met goud niet in deze rij of kolom verschijnt in het laatste deel van het spel.

Zodra het goud eindelijk op het speelbord is geplaatst, hebben de spelers een laatste ronde waarin ze proberen de pot te bereiken met hun korrigans. Als een speler de pot bereikt met één korrigan, scoort hij 10 punten en als zijn beide korrigans de pot bereiken, scoort hij 15 punten. Degene met de hoogste score wint!