Strategiespellen Fantasyspellen Deductievespellen Coöpspellen Familiespellen Kinderspellen Kaartspellen
Kingswood

Kingswood

De koning heeft de meest prominente dorpsgilden verzameld en een uitdaging aangegaan: het omringende woud van monsters verlossen om je gilde wijdverspreide roem en glorie te verdienen!

Spelers besturen om de beurt de avonturiers van het gilde die door het dorp bewegen. Het doel van reizen naar verschillende locaties is om nieuwe bronnen op te bouwen of uw bestaande bronnen op te frissen. Je bezoekt bijvoorbeeld de smid voor je zwaarden, de academie voor je spreukenboeken, de markt voor munten en de herberg voor je harten. Vloeibare moed misschien? Er zijn ook 7 andere locaties in de game, waarvan je er één per game gebruikt. Dit voegt afwisseling toe aan de speelervaring, aangezien deze speciale locaties een breed scala aan vaardigheden hebben.

Als je eenmaal het gevoel hebt dat je genoeg middelen hebt, ga je het bos in. Daar kom je verschillende monsters tegen. Deze monsters geven je punten om toe te voegen aan je glorie en sommige van hen bieden onmiddellijke voordelen wanneer ze worden verslagen. De eerste speler die 20 roem behaalt, activeert het eindspel en zodra alle spelers evenveel beurten hebben gehad, wordt de gildeleider met het hoogste aantal roem tot winnaar uitgeroepen!

Kingswood heeft een actierotatiemechanisme dat spelers centraal stelt in het spel.

Elke beurt selecteer je een avonturier en verplaats je deze naar een nieuwe locatie, waarbij je de acties uitvoert die zijn gekoppeld aan zowel de start- als de eindlocatie.

Omdat elke speler dezelfde avonturiers bestuurt, veranderen jouw keuzes de opties van je tegenstanders op hun beurt.