Kingdom Builder Big Box

Kingdom Builder Big Box

In Kingdom Builder creëren de spelers hun eigen koninkrijk door vakkundig hun nederzettingen te bouwen, met als doel het meeste goud te verdienen aan het einde van het spel.

Negen verschillende soorten terrein staan ​​op het variabele speelbord, inclusief locaties en kastelen. Tijdens zijn beurt speelt een speler zijn terreinkaart en bouwt hij drie nederzettingen op drie van dit soort hexen. Indien mogelijk moet een nieuwe nederzetting worden gebouwd naast een van de bestaande nederzettingen van die speler. Bij het bouwen naast een locatie mag de speler een extra actietegel pakken die hij vanaf zijn volgende beurt mag gebruiken. Deze extra acties maken buitengewone acties mogelijk, zoals het verplaatsen van uw nederzettingen.

Door naast een kasteel te bouwen, verdient de speler aan het einde van het spel goud, maar het meeste goud wordt verdiend door te voldoen aan de voorwaarden van de drie Kingdom Builder-kaarten; deze drie kaarten (van een totaal van tien in het spel) specificeren de voorwaarden waaraan moet worden voldaan om het felbegeerde goud te verdienen, zoals het verdienen van goud voor je nederzettingen gebouwd naast water hexes of het hebben van de meeste nederzettingen in een sector van het bestuur.

Elke game gebruiken spelers een willekeurige set Kingdom Builder-kaarten, speciale acties en terreinsectoren om de kaart te bouwen! Kingdom Builder: Big Box vergroot deze variabiliteit door alle uitbreidingen tot nu toe op te nemen, zodat je nooit twee keer hetzelfde spel speelt!