Keyflower

Keyflower

Keyflower is een spel voor twee tot zes spelers dat over vier ronden wordt gespeeld. Elke ronde vertegenwoordigt een seizoen: lente, zomer, herfst en tenslotte winter. Elke speler begint het spel met een "thuis" -tegel en een eerste team van acht arbeiders, die elk rood, geel of blauw gekleurd zijn. Werkers met dezelfde kleuren worden door de spelers gebruikt om te bieden op tegels om toe te voegen aan hun dorpen. Overeenkomende arbeiders kunnen ook worden gebruikt om middelen, vaardigheden en extra arbeiders te genereren, niet alleen van de eigen tegels van de speler, maar ook van de tegels in de dorpen van de andere spelers en van de nieuwe tegels die worden geveild.

In de lente, zomer en herfst zullen er meer arbeiders aan boord van de Keyflower en haar zusterboten arriveren, waarbij sommige van deze arbeiders vaardigheden bezitten in het bewerken van de belangrijkste bronnen van ijzer, steen en hout. In elk van deze seizoenen worden willekeurig dorpstegels neergelegd voor een veiling. In de winter komen er geen nieuwe arbeiders aan en selecteren de spelers de dorpstegels voor de veiling uit de tegels die ze aan het begin van het spel hebben ontvangen. Elke winterdorptegel biedt OP's voor bepaalde combinaties van middelen, vaardigheden en arbeiders. De speler wiens dorp en arbeiders de meeste OP's genereren, wint het spel.

Keyflower biedt spelers veel verschillende uitdagingen en elk spel zal anders zijn vanwege de mix van dorpstegels die in dat specifieke spel voorkomen. Tijdens het spel zullen spelers alert moeten zijn op de mogelijkheden om hun verschillende middelen, transport- en upgrademogelijkheden, vaardigheden en werknemers het best te gebruiken.

Keyflower, een gezamenlijk ontwerp van Richard Breese en Sebastian Bleasdale, is de zevende game in de "Key" -serie van R&D Games die zich afspeelt in het middeleeuwse "Key"