Kemet

Kemet

In Kemet zetten spelers elk de troepen van een Egyptische stam in en gebruiken ze de mystieke krachten van de goden van het oude Egypte - samen met hun machtige legers - om punten te scoren in glorieuze veldslagen of door invasie van rijke gebieden. Een spel wordt meestal gespeeld met 8 of 10 overwinningspunten, die kunnen worden verdiend door het winnen van aanvallen, het besturen van tempels, het besturen van volledig ontwikkelde piramides, het offeren aan de goden en het uitoefenen van bepaalde magische krachten.

De verovering van het land Kemet vindt plaats in twee fasen: dag en nacht. Kies gedurende de dag een actie uit de negen mogelijke keuzes van je spelersmat en voer deze onmiddellijk uit. Zodra elke speler vijf acties heeft ondernomen, valt de avond, waarbij spelers gebedspunten uit hun tempels verzamelen, goddelijke interventiekaarten trekken en de speelvolgorde bepalen voor het begin van de nieuwe dag.

Naarmate het spel vordert, kunnen ze gebedspunten gebruiken om krachttegels te verwerven. Sommige van deze schrijven magische wezens in en laten ze zich bij hun troepen voegen. Naast het intimideren van vijanden, bieden deze wezens speciale krachten!

Gedetailleerde miniatuurcomponenten vertegenwoordigen de gevechtseenheden en de bovennatuurlijke wezens die worden opgeroepen om ze te verbeteren. Gevechten worden opgelost door middel van kaarten gekozen uit een afnemende hand van zes kaarten en versterkt door bonussen.

Dit spel heeft ook een uitbreiding, namelijk Kemet Ta-Seti.