Strategiespellen Fantasyspellen Deductievespellen Coöpspellen Familiespellen Kinderspellen Kaartspellen
Keltis

Keltis

Keltis is een spel voor meerdere spelers gebaseerd op Lost Cities, met enkele wijzigingen in de regels, later gepubliceerd met de originele regels en het thema van Knizia als Lost Cities: The Board Game.

Spelers spelen kaarten om hun speelstukken langs stenen paden te verplaatsen. Kaarten tonen een van de vijf verschillende kleuren / symbolen, elk corresponderend met een pad; bovendien toont elke kaart een nummer (0-10, tweemaal elk). In elke kleur kan elke speler zijn kaarten in oplopende of aflopende volgorde spelen. Net als in Lost Cities is het beter om je op een paar paden te concentreren, aangezien de laatste vakken op een pad hoge punten opleveren, maar vroeg eindigen levert negatieve punten op.

De actieve speler speelt één kaart (uit een hand van acht) of legt er één af en verplaatst vervolgens het overeenkomstige speelstuk op het pad. Veel van de velden hebben een fiche die een bonus oplevert: ofwel onmiddellijke punten (geteld op het scorespoor), een extra zet op een pad, of wensstenen die nodig zijn aan het einde van het spel om negatieve punten te vermijden.

Het spel eindigt wanneer vijf speelstukken (van elke combinatie van spelers) het zevende (of hogere) veld op hun respectieve paden hebben bereikt.