Kaiju Crush

Kaiju Crush

Kaiju Crush is een licht strategiespel met beperkte rasterbewegingen, gedeelde doelen en onovergankelijke gevechten op een modulair bord.

In het spel kiezen spelers een van de vier gigantische monsters om te spelen en gaan ze verder met het verpletteren van gebouwen en vechten tegen andere kaiju voor overwinningspunten. Bij elke beurt van elke speler kiezen ze ervoor om ofwel hun eigen verplaatsingskaart te spelen of de gedeelde verplaatsingskaart om op te landen en een stadstegel (oftewel een gebouw) te verpletteren. De speler neemt de stadstegel en laat een gebiedsfiche op zijn plaats vallen. Stadstegels scoren verschillende punten en territoriumfiches kunnen overwinningspunten opleveren op basis van objectieve kaarten die doelen laten zien zoals verbonden of niet-verbonden territoriumfiches, het aantal stadstegelgroepen dat een speler claimt en vormen die op het stadsraster zijn gemaakt.

Punten worden ook gegenereerd door ofwel een monster op een aangrenzend veld te bevechten of een monster dat een territoriumfiche bezet. Om te vechten, trekken spelers vijf territoriumfiches en kijken naar de achterkant. Er zijn vijf symbolen die de slagen in het gevecht vertegenwoordigen: vuuradem, klauw, staart, trap en spikes. Deze symbolen maken deel uit van een onovergankelijk vechtsysteem, waarin sommige symbolen andere verslaan, maar op hun beurt weer worden verslagen door anderen. Elk monster heeft ook zijn eigen unieke vechtvaardigheid en speciale vaardigheden die elk spel veranderen. Winnaars van elk type gevecht krijgen een willekeurig gevechtsoverwinningsfiche ter waarde van 1-3 punten. Winnaars van territoriumgevechten vervangen ook het huidige territoriumfiche door hun eigen, wat kan helpen bij het behalen van doelstellingen en het dwarsbomen van tegenstanders.

Als geen enkel monster kan bewegen, is het spel afgelopen en is het monster met de meeste overwinningspunten oppermachtig!