Jenga Classic

Jenga Classic

Jenga wordt gespeeld met 54 houten blokken; elk blok is 3 keer zo lang als breed, en iets kleiner in hoogte dan in breedte. De blokken zijn gestapeld in een torenformatie; elke verdieping bestaat uit drie blokken die naast elkaar zijn geplaatst langs hun lange zijde, en elke verdieping wordt loodrecht op het vorige geplaatst (dus als de blokken op de eerste verdieping bijvoorbeeld van noord naar zuid wijzen, zullen de blokken van het tweede verhaal naar het oosten wijzen) -west). Er zijn dus 18 verdiepingen naar de Jenga-toren. Omdat het netjes stapelen van de blokken vervelend kan zijn, wordt er een kunststof laadbak meegeleverd.

Zodra de toren is gebouwd, beweegt de persoon die de toren heeft gebouwd eerst. Verplaatsen in Jenga bestaat uit het nemen van één en slechts één blok van elk verhaal behalve het voltooide bovenste verhaal van de toren op het moment van de beurt, en het op het bovenste verhaal te plaatsen om het te voltooien. Er mag slechts één hand tegelijk worden gebruikt om een ​​blok te verwijderen; beide handen kunnen worden gebruikt, maar er mag slechts één hand tegelijk op de toren zijn. Er kan tegen blokken worden gestoten om een ​​los blok te vinden dat de rest van de toren niet verstoort. Elk blok dat op zijn plaats wordt verplaatst, mag op zijn plaats worden gelaten als wordt vastgesteld dat het de toren zal omverwerpen als het wordt verwijderd. De beurt eindigt wanneer de volgende persoon die beweegt de toren aanraakt, hoewel hij of zij 10 seconden kan wachten voordat hij / zij de vorige beurt stopt als hij of zij denkt dat de toren in die tijd zal vallen.

Het spel eindigt wanneer de toren op een significante manier valt - met andere woorden, elk stuk valt van de toren, behalve het stuk dat wordt uitgeschakeld om naar de top te gaan. De verliezer is de persoon die de toren liet vallen (d.w.z. wiens beurt het was toen de toren viel); de winnaar is de persoon die zich voor de verliezer bewoog.