Jaipur

Jaipur

Je bent een van de twee machtigste handelaars in de stad Jaipur, de hoofdstad van Rajasthan, maar dat is niet genoeg voor jou, want alleen de handelaar met twee "zegels van uitmuntendheid" zal het voorrecht hebben om uitgenodigd te worden voor het hof van de Maharadja. Je zal het daarom beter moeten doen dan jedirecte concurrent door te kopen, ruilen en verkopen tegen betere prijzen, terwijl je je beide kameelkuddes in de gaten houdt.

Jaipur is een snel kaartspel, een mix van tactiek, risico en geluk. Tijdens je beurt kunt je kaarten nemen of verkopen. Als je kaarten neemt, moet je kiezen tussen alle kamelen pakken, één kaart van de markt nemen of 2-5 kaarten tussen de markt en je kaarten ruilen.

Als je kaarten verkoopt, mag je maar één soort goed verkopen en ontvang je evenveel fiches voor dat goed als het aantal kaarten dat je hebt verkocht. De waarde van de fiches neemt af naarmate het spel vordert, dus je kunt maar beter opschieten! Aan de andere kant ontvang je steeds hogere beloningen voor het verkopen van drie, vier of vijf kaarten van hetzelfde goed tegelijk, dus je kunt maar beter wachten!

Je kunt geen kamelen verkopen, maar ze zijn van het grootste belang om te handelen en ze zijn ook een kleinigheid waard aan het einde van de ronde, soms genoeg om de overwinning veilig te stellen, dus je moet ze slim gebruiken.