Jamaica

Jamaica

Jamaica

Dit is een tactisch racespel met piratenthema met spelers interactie en nevendoelen (bijvoorbeeld omrijden voor schatten). De winnaar is de speler die zijn positie in de race het beste in evenwicht brengt met zijn succes bij de zij doelen.

Jamaica, 1675

Na een lange carrière in piraterij wordt kapitein Henry Morgan vakkundig benoemd tot gouverneur van Jamaica, met de uitdrukkelijke opdracht om het Caribisch gebied van piraten en boekaniers te zuiveren! In plaats daarvan nodigt hij al zijn voormalige 'collega's' uit om zich bij zijn pensionering te voegen, om straffeloos te genieten van de vruchten van hun plunderingen. Elk jaar organiseert Morgan ter nagedachtenis aan de ‘goede oude tijd’ de Grote Uitdaging, een race rond het eiland, en aan het einde wordt de kapitein met het meeste goud uitgeroepen tot Grote Winnaar.

Doel: Het spel eindigt op de beurt wanneer het schip van minstens één speler de finishlijn bereikt en een circuit rond het eiland Jamaica voltooit. Op dat moment krijgen spelers verschillende hoeveelheden goud in overeenstemming met hoe ver ze van de finish waren toen de race eindigde. Dit goud wordt toegevoegd aan het goud dat een speler onderweg heeft verzameld door een omweg te maken van de race om waardevolle schatten te zoeken, door goud of schatten van andere spelers te stelen, of door gewoon goud te laden zoals aangegeven door de kaarten die de speler tijdens de race speelde. De speler met het meeste goud dat op al deze manieren is verkregen, wordt vervolgens tot winnaar uitgeroepen.