Strategiespellen Fantasyspellen Deductievespellen Coöpspellen Familiespellen Kinderspellen Kaartspellen
Iquazu

Iquazu

De Inox-mensen leven al heel lang vreedzaam in het Land van de Watervallen, maar nu is er een gevaarlijke dreiging. Kwade Rhujas die door het land zwerven, willen de edelstenen van de Inox vangen. Daarom hebben de Inox de moeilijkst bereikbare en gevaarlijkste plek uitgekozen om hun edelstenen te verbergen: de rotswand achter de Iquazú-waterval. Hun waterdraak Silon blokkeert de waterval zodat de dappere Inox langs de rotswand erachter kunnen afdalen om hun edelstenen daar te plaatsen, uit de buurt van gevaar. Het stromende water en de gevaarlijke waterslangen op de bodem zullen de Rhujas ervan weerhouden de edelstenen te pakken te krijgen. Welke speler in Iquazú zal erin slagen om zijn kaarten vakkundig te gebruiken en zijn gekleurde edelstenen op de beste plekken te plaatsen?

Elke beurt in Iquazú trekken spelers ofwel vier kaarten of spelen ze kaarten van een enkele kleur uit hun hand om een ​​van hun edelstenen in een lege ruimte op het bord te plaatsen in dezelfde kleur als de kaarten die ze hebben gespeeld. Als je in de meest linkse kolom plaatst, speel je slechts één kaart, in de tweede linkerkolom twee kaarten, enzovoort. De laatste speler in de speelvolgorde voegt na zijn beurt een waterdruppel toe aan de hoogste lege plek in de meest linkse kolom.

Zodra de meest linkse kolom vol is, verdienen spelers punten op basis van het aantal edelstenen dat ze in deze kolom hebben en verdienen ze een bonusfiche als ze de meeste edelstenen op een horizontale rij hebben staan. Met bonustokens kun je kaarten trekken, de kleurenregel negeren, punten verdienen aan het einde van het spel en nog een beurt nemen. Spelers schuiven vervolgens de waterval een kolom naar rechts om nieuwe bonussen te laten verschijnen en de meest linkse edelstenen te laten verdwijnen. Degene die de waterdruppelkast vasthoudt, geeft hem recht door. Spelers blijven om de beurt spelen totdat de laatste kolom is gevuld, waarna spelers voor de laatste keer bonussen verzamelen en vervolgens alle verzamelde punten bij hun score optellen.