Insider

Insider

Hebben we echt een vrije wil? Wie beslist dit? Worden we beheerst door wat we horen en zien, zelfs als we denken dat we vrij beslissen? Insider is een spel dat zich met deze vragen bezighoudt. Terwijl u met anderen communiceert, moet u de juiste antwoorden op een quiz vinden of de "insider" vinden die de discussie manipuleert. De insider zal er alles aan doen om zijn identiteit te verbergen en de anderen te misleiden.

Spelers willekeurig rollen toegewezen. Een speler is de "meester", en ze kiezen in het geheim een ​​woord uit een set die in een pak kaarten is opgenomen. (In een variant die in het rulebook wordt gegeven, kunnen ze vrij een woord selecteren en opschrijven.) De "insider" -speler, wiens rol niet bekend is bij de andere spelers, zal dan in het geheim naar het woord kijken. De rest van de spelers staat bekend als "commons". De commons hebben dan ongeveer vijf minuten om de master "ja" of "nee" -vragen te stellen, zodat ze het geheime woord kunnen afleiden. De insider probeert de commons in het geheim naar het juiste woord te leiden. Als de commons het juiste woord niet raden, verliest iedereen.

Als het woord echter binnen de toegestane tijd correct wordt geraden, draait de meester de zandloper om, en de commons en de meester hebben tot het zand op is om het spel te bespreken en de identiteit van de insider af te leiden. Als ze het goed raden, winnen ze samen het spel; als ze dat niet doen, wint de insider.