Strategiespellen Fantasyspellen Deductievespellen Coöpspellen Familiespellen Kinderspellen Kaartspellen
In The Year of The Dragon

In The Year of The Dragon

Spelers nemen de rol van Chinese heersers op zich rond het jaar 1000. Het spel speelt zich af in twaalf ronden, waarbij elke ronde een maand vertegenwoordigt in een jaar dat van kwaad tot erger lijkt te gaan. Ziekte, droogte en aanvallen van de Mongolen kunnen levens eisen, maar zorg ervoor dat je genoeg geld hebt om een ​​eerbetoon aan de keizer te brengen.

Het spelen van het spel is gemakkelijker dan het lijkt. Elke speler heeft een set "persoonskaarten". Elke ronde kies je een actie (waarvan de meeste een beroep doen op de vaardigheden van je arbeiders) om je voor te bereiden op de komende maanden. Vervolgens speel je een persoonskaart, rekruteer je die persoon en plaats je hem in een van je paleizen. Elke persoon brengt verschillende vaardigheden en capaciteiten mee om u te helpen het hele jaar door te rijden. (Boeren helpen je rijst te winnen om een ​​droogtemaand te overleven, belastingontvangers zamelen geld in, enz.) Aan het einde van elke ronde wordt de gebeurtenis van die maand geactiveerd, wat je misschien wat van je arbeiders, wat geld of punten kan opleveren.

Zorgvuldige planning is de sleutel tot het overleven van "het jaar van de draak", maar overleven alleen zal je misschien niet het spel winnen.