Strategiespellen Fantasyspellen Deductievespellen Coöpspellen Familiespellen Kinderspellen Kaartspellen
iKnow

iKnow

Hoe goed ken jij de mensen aan je tafel? Waar weten ze veel van, waar weten ze niets van? Hoeveel weet jij eigenlijk? Misschien weet jij eigenlijk vrij weinig qua trivia, maar heb je zo’n goede pokerface en onnatuurlijk geluk dat je er alsnog met de winst vandoor gaat. Kom er achter in iKnow

Weet jij het antwoord? Of laat je iemand voor?

In het trivia-spel iKNOW kun je testen wat andere spelers weten terwijl je voor jezelf probeert te scoren. Het spel bevat 1.600 vragen in vier categorieën, en elke vraag wordt geleverd met drie hints op drie moeilijkheidsgraden die het antwoord stukje bij beetje onthullen. Denk je dat je het antwoord eerst weet - of moet je andere spelers de vraag laten proberen? iKNOW is een triviaspel met een onderliggende basis van strategie.

Winnen op mensenkennis

iKNOW bevat ook een inzetelement dat je de kans geeft om te winnen, ongeacht hoeveel - of hoe weinig - je weet, zolang je maar weet wie het wel of niet weet. Denk je dat je vriend zijn sport van voor en achter kent? Weet jij dat aardrijkskunde het grootste struikelblok van je partner is?

Door goede mensenkennis te hebben en inzicht in wat je vrienden wel of niet weten kun je er technisch gezien met de winst vandoor gaan zonder zelf ook maar een enkele vraag goed te beantwoorden.

Gelijke spelers

Het spel is het leukst als de spelers aan tafel aan elkaar gewaagd zijn. Met 1600 vragen in verschillende categorieën zul je al snel zelf ook veel vragen kunnen beantwoorden. Maar het is niet leuk om te spelen als je al weet dat je medespelers altijd zullen gokken dat je de vraag fout hebt. Dit is bij andere triviaspellen ook al vervelend als het je maar niet lukt een vraag te krijgen waar je het antwoord niet op weet, maar iKNOW kan dit nog pijnlijker maken als je al ziet dat iedereen van te voren denkt dat je het niet weet.

Het valt daarom aan te raden om een beetje gelijkwaardige groep neer te zetten, en het spel niet met (jongere) kinderen te spelen. DIe zullen het niet kunnen waarderen! Maar voor een avondje met een gematchte vriendengroep zul je veel lol beleven en er achter komen hoe sterk de triviakennis van je medespelers is met iKNOW.