Hoogspanning: Recharged

Hoogspanning: Recharged

Hoogspanning is de bijgewerkte uitgave van het Friedemann Friese kleurpotloodspel Funkenschlag. Het verwijdert het crayon-aspect van netwerkopbouw in de oorspronkelijke editie, terwijl de fluctuerende grondstoffenmarkt zoals Crude: The Oil Game en een veilingronde-intensiteit die doet denken aan The Princes of Florence, behouden blijft.

Het doel van Hoogspanning is om de meeste steden van stroom te voorzien wanneer iemands netwerk een vooraf bepaalde omvang krijgt. In deze nieuwe editie markeren spelers reeds bestaande routes tussen steden voor verbinding en bieden ze vervolgens tegen elkaar om de energiecentrales te kopen die ze gebruiken om hun steden van stroom te voorzien.

Naarmate centrales worden gekocht, komen er echter nieuwere, efficiëntere centrales beschikbaar, dus door alleen maar te kopen, geeft u mogelijk anderen toegang tot superieure apparatuur.

Bovendien moeten spelers de grondstoffen (steenkool, olie, afval en uranium) aanschaffen die nodig zijn om de centrales van stroom te voorzien (behalve de 'hernieuwbare' windmolenparken / zonne-energiecentrales, die geen brandstof nodig hebben), waardoor het een constante strijd is om je fabrieken te upgraden. voor maximale efficiëntie met behoud van voldoende vermogen om snel uw netwerk uit te breiden om de goedkoopste routes te krijgen.