Holmes vs Moriarty

Holmes vs Moriarty

In februari 1895 werd Londen wakker met een luide knal. Een grote rookkolom toonde aan dat er een bom was ontploft in de Houses of Parliament. Veiligheidstroepen werden onmiddellijk geactiveerd en ze arresteerden een verdachte jonge arbeider in de buurt van het gebied.

Mycroft Holmes, ten dienste van de kroon, kreeg de opdracht om de relatie van de jonge arbeider met anarchistische groeperingen te onderzoeken. Hij denkt dat het een gemakkelijke taak zal zijn die hij kan uitvoeren vanuit het comfort van zijn fauteuil in de Diogenes Club - totdat hij op de hoogte wordt gebracht van verontrustend nieuws; zijn jongere broer Sherlock Holmes, Consulting Detective, is ingehuurd door de ouders van de jongen om de onschuld van zijn zoon te bewijzen, die gelooft dat hij de zondebok is van een duistere samenzwering.

Voor het eerst staan ​​de slimste koppen in Londen tegenover elkaar. Was de jonge arbeider betrokken bij deze vreselijke aanval of is hij slechts een zondebok voor een duistere samenzwering?

Een spel van Holmes: Sherlock & Mycroft duurt zeven beurten (dagen van onderzoek). Aan het begin van elke dag verschijnen in Londen beroemde personages uit de boeken van Arthur Conan Doyle.

Elke speler heeft drie actiefiches die van het ene personage naar het andere gaan om hun speciale vaardigheden te gebruiken, wetende dat een speler nooit twee fiches op hetzelfde personage kan hebben. Daarom moet een personage worden vrijgelaten voordat het opnieuw kan worden gebruikt. De mogelijkheden van elk personage stellen hen in staat om op verschillende manieren bewijskaarten of onderzoekstokens te krijgen. De game heeft een grote herspeelwaarde omdat het niet bekend is of een personage met een specifieke vaardigheid op het bord zal verschijnen in de eerste dag of in de laatste dag 7. Elke game is anders!