Hokito

Hokito

In Hokito wil je de stukken van de tegenstander domineren - en mogelijk die van jezelf! - om waardevolle torens te maken die aan het einde van het spel voor je zullen scoren.

Elke speler heeft 18 stukken - zes met elk 1, 2 of 3 markeringen - waarbij de ene speler zwarte stukken neemt en de andere wit. De gameplay vindt plaats op een 6x6 bord, en om op te zetten, spreid je elk 18 stukken willekeurig over je helft van het bord. De zwarte speler begint.

Kies tijdens een beurt een stuk of een stapel van meer dan één stuk dat je bestuurt - en je bestuurt een stuk / stapel als je kleur bovenaan staat - en verplaats dat stuk / die stapel dan zodat het op iets van hetzelfde type terechtkomt , dwz een enkel stuk moet op een enkel stuk landen en een stapel op een stapel. U verplaatst het stuk / stapel orthogonaal 1-3 bezette plaatsen, waarbij het aantal zetten overeenkomt met het aantal markeringen op het bovenste stuk. Je kunt het stuk / stapel in een hoek van 90 ° verplaatsen wanneer je een bezet vakje oversteekt, dus een stuk / stapel dat 2 verplaatst kan orthogonaal naar het tweede bezette vak gaan (zolang het bezet is met een stuk / stapel) of het kan een enkele draai van 90º als het over de eerste bezette ruimte gaat.

Naarmate meer velden leeg raken, blijven er minder bewegingsopties open voor spelers, en zodra een speler niet kan bewegen, eindigt het spel. Elke speler scoort vervolgens voor de stukken en stapels die ze beheersen. De waarde van een stuk / stapel is het aantal markeringen op het bovenste stuk vermenigvuldigd met het aantal stukken in die stapel, wat betekent dat een stuk op zichzelf slechts 1-3 punten waard is. Degene met de hoogste score wint.