Het Verboden Eiland

Het Verboden Eiland

Forbidden Island is een visueel verbluffend coöperatief bordspel. In plaats van te winnen door te concurreren met andere spelers zoals de meeste spellen, moet iedereen samenwerken om het spel te winnen. Spelers verplaatsen om de beurt hun pionnen rond het 'eiland', dat is gebouwd door de vele prachtig gezeefdrukte tegels te rangschikken voordat het spel begint. Naarmate het spel vordert, zinken steeds meer eilandtegels, worden ze niet meer beschikbaar en neemt het tempo toe. Spelers gebruiken strategieën om te voorkomen dat het eiland zinkt, terwijl ze proberen schatten en items te verzamelen. Naarmate het waterpeil stijgt, wordt het moeilijker - er moeten offers worden gebracht.

Wat ervoor zorgt dat deze game echt opvalt tussen coöp- en competitieve games, is het extreme detail dat is besteed aan de fysieke componenten van de game. Het wordt geleverd in een stevig en georganiseerd blik met een goede opslagruimte. De plastic schatstukken en houten pionnen zijn goed gemaakt en passen precies in de doos. De kaarten zijn duurzaam, goed gedrukt en gemakkelijk te begrijpen. De eilandtegels zijn de echte parel: ze zijn gezeefdrukt met levendige kleuren, elk met een unieke en aangename afbeelding.

Met meerdere moeilijkheidsgraden, verschillende personages om uit te kiezen (elk met een eigen speciale vaardigheid), vele optionele eilandformaten en spelvariaties die beschikbaar zijn, heeft Forbidden Island een enorme herspeelwaarde. Het spel kan worden gespeeld door slechts twee spelers en maximaal vier (hoewel het plaats biedt aan vijf). Meer spelers vertaalt zich in een sneller en moeilijker spel, hoewel de extra hulp het verschil kan maken. Dit is een leuk spel, lastig voor spelers van bijna elke leeftijd. Vreemd genoeg wordt Forbidden Island voor minder dan twintig dollar verkocht en is het een zeldzaam spel van zowel kwaliteit als betaalbare prijs.