Gugong

Gugong

China, 1570. China staat onder het bewind van de Longqing-keizer, van de Ming-dynastie. Hij erfde een land in wanorde na jaren van wanbeheer en corruptie. Hij woonde in de Verboden Stad, de zetel van veel keizers tijdens de Ming-dynastie. Gebouwd van 1406 tot 1420, bestaat het complex uit 980 gebouwen en beslaat 72 ha (meer dan 180 acres). Het is ook onder de Ming-dynastie dat de Chinese muur werd herbouwd, versterkt en uitgebreid. Rond deze periode werd China zwaar aangevallen door de Mongolen, dus het handhaven van de Chinese Muur was essentieel. Het meeste van wat we nu over hebben van de Grote Muur, hebben we te danken aan de Ming-dynastie.

Het land stond al bekend om zijn zeer ingewikkelde bureaucratie, maar dit leidde ook tot veel corruptie. Hoewel de straffen voor corruptie erg hoog waren, deden de hoogste ambtenaren van de Verboden Stad net alsof ze het verbod op corruptie handhaafden door geschenken van indieners aan te nemen en een van ogenschijnlijk lagere waarde terug te geven.

Gùgōng gebruikt deze buitengewone gewoonte als basis. Spelers nemen de rol aan van machtige Chinese families die proberen invloed en macht te verwerven door geschenken uit te wisselen met ambtenaren. De cadeaubonnen die je als speler aanbiedt, moeten een hogere waarde hebben dan degene die je ontvangt, waardoor je strategische keuzes moet maken met betrekking tot welke acties je elke beurt wilt ondernemen. Je reist door China, vaart langs het Canal Grande, koopt kostbare jade, helpt bij de bouw van de Grote Muur, verzekert voordelen door middel van decreten, beïnvloedt het spel door intriges en ontvangt uiteindelijk audiëntie bij de keizer. Als slechts 1 speler hierin slaagt, wint hij. Als meerdere spelers slagen, wint de speler met de meeste OP's onder die spelers het spel.

Zie ook de uitbreiding Gugong Panjun.