Strategiespellen Fantasyspellen Deductievespellen Coƶpspellen Familiespellen Kinderspellen Kaartspellen
Gubs

Gubs

De kleine Gubs moeten overleven in de grote wereld, maar hebben jouw hulp nodig. Lukt het jou om ze door de wereld te leiden en een grote sterke kolonie opbouwen? Of worden ze prooi van de gevaarlijke omen kever, verdrinken ze in een stortvloed of worden ze gepikt door een andere stam?

Word leider van je eigen stam

Guns is een makkelijk te leren en snel competitief kaartspel waarin je Gubs verzameld. Gubs zijn kleine fantasy beestjes die van jou afhankelijk zijn voor hun overleving. Het is de bedoeling dat jij aan het eind van het spel de meeste gubs voor je hebt, en dus de grootste stam hebt. Dit doe je door tactisch je gubs te beschermen van andere spelers, terwijl je tegelijkertijd de Gubs van andere spelers probeert in te pikken of juist te vernietigen.

Voor de kleine Gubs kunnen alledaagse dingen al levensgevaarlijk zijn, een paar wespen kunnen een hele kolonie uitroeien! Of wat denk je van de gevaarlijke omen kever die de Gubs en hun huisjes compleet opvreet. Andere spelers zijn ook gevaarlijk, ze zullen je gubs proberen op te sluiten in zeepbellen, je gubs stelen met fonkelende edelstenen, ze doden met wrede speren en ze vastplakken aan magische ringen!

Je hebt zelf ook gelukkig ook manieren om je Gubs te verdedigen. Leg padden neer voor je gubs om op te rijden, paddestoelen om ze mee te beschermen en motten om ze te verbergen. Gebruik de magische Haki fluit om je gubs los te wrikken van de magische ring, en die wrede speer om juist de bubbel waarin je gub gevangen zit te laten ploppen. Lukt het je om Grote Gub te krijgen? Dan telt deze bijna voor twee en Grote Gub is wijs genoeg om zich niet in makkelijke vallen te laten lokken.

Snel en makkelijk te leren

Gubs is snel en makkelijk te leren. Een ronde duurt ongeveer 5 tot 15 minuten, en na een ronde weet je al snel hoe het spel speelt. In het regelboekje vind je een overzicht van alle kaarten en wat ze precies doen. Het verschilt nogal hoe lang een potje duurt, dit komt omdat het spel pas eindigt als de letterkaarten G U en B op tafel liggen. Deze worden in de stapel geschud en zodra ze worden gepakt uit de stapel worden ze op tafel gelegd. Soms liggen ze al snel op tafel, maar soms is het pas de laatste kaart. Dit element geeft net wat meer diepgang.

Al met al is Gubs een toegankelijk, leuk en snel kaartspel waar je graat een 2e en 3e potje van wil spelen op een avond!