Gnomopolis

Gnomopolis

Na verschillende generaties moet de oude hoofdstad van ondergrondse kabouters worden verplaatst vanwege menselijke expansie. Dappere ontdekkingsreizigers en hun families worden gestuurd om een ​​nieuwe stad te stichten in de grootste en diepste stenen hal van de Grote Berg. Jij en je vrienden zullen de bouw van deze nieuwe hoofdstad beheren, die bekend zal worden als de grote Gnomopolis!

Gnomopolis is een snel en strategisch spel waarin je stadsgroei moet combineren met specialisatie van de bevolking. Een bijna eindeloze combinatie van gebouwen en arbeiders kan ingenieuze actiesystemen en scoremechanismen creëren in een hectische race om de overwinning. Met een speeltijd van bijna 45 minuten moeten één tot vier spelers verstandig nadenken om hun eigen stad te bouwen en handel te drijven met buren.

Het spel wordt om beurten gespeeld, waarbij elke speler drie kabouters (kaboutermeepels) uit een beker trekt. Vervolgens kunnen ze deze kabouters gebruiken om gebouwen te bouwen of acties uit te voeren. Acties kunnen een combinatie zijn van het specialiseren van volwassenen, het inhuren van meer kabouters, het verdienen van gouden munten, het bouwen van mechanische golems of het controleren van het personeelsbestand in een district. Naarmate de stad groeit, emigreren er meer kabouters. Aan het einde van het spel tellen de spelers hun punten met munten en arbeiders die in gebouwen werken (pas op met werkloze kabouters!). De speler met de meeste punten is de winnaar!