Glasgow

Glasgow

In Glasgow reizen spelers door de stad (op een abstracte manier) om middelen te verzamelen, speciale acties te ondernemen en vooral gebouwen te bouwen. Bouw een fabriek en je zult er meer goederen uit ontvangen als andere gebouwen in de juiste gebieden worden gebouwd; bouw een treinstation, en je kunt er wel of niet van scoren, afhankelijk van wat je nog meer bouwt; bouw een monument en je verzamelt alleen maar veel punten - en uiteindelijk gaat het om punten.

In iets meer detail, om het spel op te zetten, leg je een ring van stadscijfers willekeurig neer, waarbij er twee van elk spel uit het spel worden verwijderd. Degene die verder achter in de cirkel rond de stad is, neemt de volgende afslag en gaat naar de stad die ze willen bezoeken. De meeste van hen geven je grondstoffen - baksteen, staal of geld - en je hebt een limiet voor het aantal grondstoffen van elk type dat je kunt houden. Sommige figuren hebben twee willekeurige bouwtekeningen bij zich, en als je er een bezoekt met de juiste middelen, kun je ze betalen en dan iets bouwen. Als u extra betaalt, kunt u ook iets anders bouwen!

Het eerste gebouw wordt ergens midden in het spel geplaatst, vervolgens wordt elk volgend gebouw naast iets dat al gebouwd is geplaatst, waarbij de gebouwen uiteindelijk een 4x5 (of 5x4, bepaald naarmate het spel vordert) raster van de eigen creatie van de spelers vullen. Zodra het twintigste gebouw is opgetrokken, is het spel afgelopen en scoren spelers punten voor wat ze hebben gebouwd. Wie heeft er meer bijgedragen aan de huidige staat van Glasgow?