Ghost Stories: Black Secrets

Ghost Stories: Black Secrets

In het coöperatieve spel Ghost Stories zitten spelers op het puntje van hun stoel met onzekerheid over de vraag of hun monniken een dorp zullen kunnen beschermen tegen de vele aspecten van Wu-Feng die het bedreigen. Met Ghost Stories: Black Secret staan ​​de spelers voor een nog krachtiger dilemma: Wu-Feng zelf.

Ja, het aantal spelers voor Black Secret is 2-5 (in plaats van 1-4), aangezien één speler de rol van Wu-Feng op zich neemt en de monniken op een directere manier lastigvalt dan voorheen. Wu-Feng kiest nu waar de inkomende geesten op de individuele monniksborden worden geplaatst. In plaats van de geest op het bord te plaatsen, kan Wu-Feng die geest gebruiken om gekleurde spreuken aan te zetten die overeenkomen met de kleur van de geest (terwijl het uitspreken van de spreuken Wu-Feng toegang geeft tot sterkere spreuken) of om nieuwe demonische miniaturen in het spel te brengen die schuren de catacomben onder het dorp; deze figuren zoeken naar de overblijfselen van Wu-Feng door te graven in het vuil dat zich daar bevindt, en als ze de drie vereiste iconen vinden, daalt de schaduw van Wu-Feng neer op het dorp om rechtstreeks met de monniken te vechten.

Om de monniken te helpen in hun strijd tegen deze slinkere incarnatie van Wu-Feng, hebben ze toegang tot bloedmantra's, speciale vaardigheden die in verschillende niveaus beschikbaar zijn om aan te passen aan de moeilijkheidsgraad van het spel. Wanneer een monnik een leven verliest, wordt het Qi-fiche op de mantra geplaatst. Als er twee fiches op een van de level-2-mantra's staan, krijgt een monnik naar keuze een Qi. Als er 4 Qi verzameld zijn op een van de level-4-mantra's, worden alle dorpstegels onthoofd.

Zie ook de pagina van Ghost Stories voor het baisspel