Strategiespellen Fantasyspellen Deductievespellen Coöpspellen Familiespellen Kinderspellen Kaartspellen
Ghost stories

Ghost stories

Ghost Stories is een coöperatief spel waarin de spelers het dorp beschermen tegen incarnaties van de heer van de hel - Wu-Feng - en zijn legioenen geesten voordat ze een stad achtervolgen en de as terugwinnen waardoor hij weer tot leven kan komen. Elke speler vertegenwoordigt een taoïstische monnik die samen met de anderen werkt om golven van geesten te bestrijden.

De spelers zullen, met behulp van teamwork, de geesten moeten uitdrijven die tijdens het spel verschijnen. Aan het begin van zijn beurt brengt een speler een geest in het spel en plaatst deze op een vrije plek, en er kunnen er meer dan één tegelijk binnenkomen. De geesten hebben allemaal hun eigen vaardigheden - sommige hebben invloed op de taoïsten en hun krachten, sommige zorgen ervoor dat de actieve speler de vloekdobbelsteen gooit voor een willekeurig effect, en anderen achtervolgen de dorpelingstegels en blokkeren de speciale actie van die tegel. Op zijn beurt kan een taoïst op een tegel bewegen om aangrenzende geesten uit te drijven of om te profiteren van de dorpeling die op de tegel woont, op voorwaarde dat het niet spookt. Elke tegel van het dorp laat de spelers profiteren van een andere bonus. Met de begraafplaats kunnen Taoïsten bijvoorbeeld een dode Taoïst weer tot leven wekken, terwijl de herborist het mogelijk maakt om gebruikte Tao-fiches enz.

Om een ​​geest uit te drijven, gooit de taoïst drie Tao-dobbelstenen met verschillende kleuren: rood, blauw, groen, geel, zwart en wit. Als het resultaat van de worp overeenkomt met de kleur (en) van de geest of incarnatie van Wu-Feng, slaagt het exorcisme. Het witte resultaat is een wilde kleur die als elke kleur kan worden gebruikt. Om bijvoorbeeld een groene geest met 3 weerstanden uit te drijven, moet je drie groene, drie witte of een combinatie van beide gooien. Als je dobbelstenen te kort schieten, kun je naast je worp ook Tao-fiches gebruiken die bij de kleur passen. U kunt ervoor kiezen om deze na uw worp te gebruiken. Taoïsten krijgen deze fiches door bepaalde dorpstegels te gebruiken of door bepaalde geesten uit te drijven. Een van de Taoïsten heeft een kracht waarmee hij zo'n fiche eenmaal per beurt kan ontvangen.

Om te winnen moeten de spelers de incarnatie van Wu-Feng verslaan, een baas die aan het einde van het spel arriveert. Er zijn ook moeilijkere moeilijkheidsgraden die meer incarnaties van Wu-Feng toevoegen. Om te winnen, moet je ze allemaal verslaan.

Er zijn echter veel meer manieren om te verliezen. De spelers verliezen als drie van de tegels van het dorp worden achtervolgd, als de trekstapel wordt geleegd terwijl de incarnatie van Wu-Feng nog in het spel is, of als alle priesters dood zijn.

Zie ook het vervolg: Ghost Stories: Black Secret.