Garum

Garum

Garum was een gefermenteerde vissaus die in de oudheid als kruiderij werd gebruikt; de vervaardiging en export ervan was een element van welvaart en misschien een stimulans voor de Romeinse penetratie van Lusitaanse en Spaanse kustgebieden.

Garum uit het huidige Portugal en Spanje werd zeer gewaardeerd in Rome en heeft nu een veelzijdig strategisch bordspel bedacht voor het hele gezin van 8 jaar en ouder, dat 2 tot 4 spelers kan spelen. Garum is een spel dat tegels legt, dat in ongeveer 30 minuten speelt, het is taalonafhankelijk en biedt eindeloze herspeelbaarheid, dankzij het bordsysteem, dat ervoor zorgt dat geen twee spellen hetzelfde zijn.

In Garum vertegenwoordigt elke speler een meester in de bereiding van een bepaald type vissaus en ontvangt een set van 16 Cetarian Tiles; elk heeft 4 velden gevuld met 4 kleuren in verschillende verhoudingen, hoewel de kleur die de speler verdedigt de overheersende is.

Het doel van het spel is om Cetarian Tiles strategisch te spelen, om een ​​groot aantal van zijn eigen kleursymbolen in geselecteerde rijen of kolommen te krijgen - hoe groter de invloed, hoe hoger de beloning! Tijdens het plaatsen van de tegels kunnen spelers solliciteren om te scoren, bonussen verzamelen en ook de bedoelingen van hun tegenstander blokkeren. Degene die de meeste punten scoort, is de winnaar.