Formula D

Formula D

Formula D is een racespel van het type Formule 1 met hoge inzetten, waarbij de spelers met gesimuleerde auto's racen in de hoop als eerste over de finish te komen. Dit is een heruitgave van Formula Dé met verschillende wijzigingen ten opzichte van het oorspronkelijke formaat. Terwijl oude tracks kunnen worden gebruikt met de bijgewerkte Formule D-regels, bevat de nieuwe game borden met een F1-track en een Street Track aan de andere kant. Deze straattracks hebben elk een nieuwe opname of twee om een ​​groter thema toe te voegen.

De spelmechanismen zijn een eenvoudige race, ga als eerste naar de finish! Spelers moeten echter een aanzienlijke hoeveelheid planning gebruiken en vertrouwen op behoorlijk wat geluk. Elke speler weet wanneer hij moet schakelen, waarbij elke versnelling een andere snelheid heeft. (Bijvoorbeeld, de 4e versnelling is een dobbelsteen die willekeurige getallen gooit van 7 tot 12 voor verplaatste velden.) Elke beurt mogen spelers een versnelling omhoog gaan, in die versnelling blijven of naar beneden gaan. Dit dwingt spelers om mogelijke worpen te matchen met de optimale afstand voor die beurt, en hopelijk vooruit te plannen. Snelheid is echter niet het enige probleem! Hoekschoppen hebben een "stop" -regel die vereist dat spelers één, twee of drie keer stoppen op die hoek in opeenvolgende beurten of een penalty krijgen. Dit zorgt voor een effectieve snelheidslimiet voor de bochten. Het gaat natuurlijk niet altijd zoals gepland! Spelers nemen sancties als ze hun worp missen, tegen een andere auto botsen, worden geblokkeerd door andere auto's, zwaar moeten remmen of meerdere versnellingen moeten terugschakelen. Deze worden van de attributen van een auto gehaald (gezondheid van banden, remslijtage, transmissieversnellingen, carrosserie, motor en ophanging). Het verliezen van het maximum in een van deze categorieën zal resulteren in eliminatie of een ernstige tegenslag voor die auto. Dit vereist dat spelers de gezondheid van hun auto beheren, hun beste pad plannen en veel geluk hebben tijdens hun worpen. Deze grote hoeveelheid geluk geeft het spel de aantrekkingskracht van het gezin en laat zwakkere spelers af en toe een kans maken om te winnen.

Het plezier houdt echter niet op bij een enkele race! De regels omvatten de mogelijkheid om je auto's aan te passen, een vooraf gegenereerd personage te gebruiken, regels voor slipstreaming (opstellen) en wegafval toe te voegen en bandentypes te wijzigen om je afstandsrollen aan te passen. Er zijn ook variaties voor een race van één ronde of meerdere ronden met pitstops om enkele van je schadepunten te herstellen. Bovendien kunnen talrijke uitbreidingssporen worden gekocht om de eisen aan elke bestuurder en auto te variëren. Elke baan kan ook weerseffecten (regen) hebben die het rijgedrag van de auto veranderen en die rollen als gevolg van slippen op een natte baan. Dit opent het spel voor rallyregels die kampioenschapspunten geven over een aantal races.