Forbidden City

Forbidden City

De nieuwe Chinese keizer Wei Zu Yang is nog te jong om te regeren. Zijn adviseurs hopen hun invloed te versterken in het hele keizerlijke paleis - beter bekend als de Verboden Stad.

In de Verboden Stad leggen de adviseurs op hun beurt kamertegels neer in een poging de kamers af te sluiten wanneer hun invloed het grootst is. Om hun macht te vergroten, hebben ze ook zoveel mogelijk keizerlijke draken aan hun zijde nodig. De adviseur met de meeste invloed in de Verboden Stad wint dit spannende machtsspel!

Tijdens je beurt speel je de tegel van je gedekte stapel en leg je deze open op tafel. Je mag je tegel alleen tegen een tegel van dezelfde kleur plaatsen, tenzij ze door een muur gescheiden zijn. Als je een kamer afsluit - dat wil zeggen als hij volledig omgeven is door muren met of zonder bogen - bereken je de totale waarde ervan. Elke tegel die deel uitmaakt van de kamer levert 1 punt op, elke draak in de kamer 3 bonuspunten en alle andere kamers die rechtstreeks toegankelijk zijn vanuit de afgesloten kamer via een boog worden ook bij de score opgeteld.

De speler met de meeste adviseurs in een afgesloten ruimte krijgt de totale waarde in Chinese munten. De speler met de op een na meeste adviseurs in de afgesloten ruimte krijgt de helft van de totale score. Bij een ongelijke totaalscore wordt het bedrag naar beneden afgerond. Als er twee of meer spelers zijn met de meeste adviseurs in de afgesloten ruimte, krijgt elk van deze spelers de helft van de totale waarde.

De speler die aan het einde van het spel het hoogste aantal munten heeft, is de machtigste adviseur van de Verboden Stad en wint daarom het spel!