Five Tribes

Five Tribes

Als je het Land van 1001 Nachten binnenrijdt, komt je caravan aan in het legendarische Sultanaat van Naqala. De oude sultan is net overleden en de controle over Naqala ligt voor het grijpen! De orakels voorspelden vreemden die de vijf stammen zouden manoeuvreren om invloed te krijgen op de legendarische stadstaat. Zul je de profetie vervullen? Roep de oude Djinns aan en zet de Stammen op het juiste moment in positie, en het sultanaat kan van jou worden!

Five Tribes, ontworpen door Bruno Cathala, bouwt voort op een lange traditie van spellen in Duitse stijl met houten meeples. Hier, in een unieke draai aan het nu standaard "arbeidersplaatsing" -genre, begint het spel met de meeples die al op hun plaats zijn - en spelers moeten ze slim manoeuvreren over de dorpen, markten, oases en heilige plaatsen die deel uitmaken van Naqala. Hoe, wanneer en waar je deze vijf stammen van sluipmoordenaars, ouderlingen, bouwers, kooplieden en viziers verplaatst, bepalend voor je overwinning of mislukking.

Zoals het een Days of Wonder-game betaamt, zijn de regels duidelijk en gemakkelijk te leren. Maar het bedenken van een winnende strategie vereist een meer berekende benadering dan ons standaardtarief. Je moet goed bedenken welke zetten je goed kunnen scoren en je tegenstanders in het nadeel kunnen brengen. Je moet veel verschillende wegen naar de overwinning afwegen, inclusief het oproepen van krachtige Djinns die je kunnen helpen terwijl je probeert om dit legendarische sultanaat te beheersen.

Whims of the Sultan is een opzichzelfstaande uitbreiding voor Five Tribes.